Citroen C4 C CROSS: Πολυτάλαντο!

AUTO-MOTO 30.4.2021 | 22:38 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Citroen C4 C CROSS: Πολυτάλαντο!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Φαίνεται πως οι τεχνικοί της Citroen εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν βρει μια αλάνθαστη συνταγή κατασκευής αυτοκινήτων, η οποία συνοδεύει ευχάριστα τους οδηγούς ενός επιτυχημένου μοντέλου, όπως το C4, το οποίο κάθε φορά που αλλάζει, προκαλεί δέος και συγκινήσεις. Μόνο που την φορά αυτή η ταυτότητά του έγινε πιο περιπετειώδης, και πλέον δείχνει ξεκάθαρα τις βλέψεις του για την δημοφιλή κατηγορία τωνcrossover αυτοκινήτων.

Από την Θεσσαλονίκη στα Γιάννενα, και από εκεί στην Πάτρα και την Αρχαία Ολυμπία, και πάλι πίσω, οδηγώντας το νέο ανατρεπτικό Citroen C4 C- Cross. Οι Γάλλοι δεν φοβούνται, παρά τολμούν και στο τέλος νικούν, καθώς ο δυναμισμός και η σαφήνεια βρίσκεται μέσα στο DNA τους. Το νέο C4 C Cross, είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει πλήθος στοιχείων στο αμάξωμά του τα οποία δηλώνουν ότι είναι ένα suv, το οποίο όμως χάρις την αεροδυναμική του σχεδίαση, δεν προδίδει τον hatchback σχεδιασμό του. Η αυξημένη απόσταση από το οδόστρωμα οι μεγάλοι του τροχοί, και η ψηλή θέση οδήγησης, κάνουν την διαφορά, η οποία συμπληρώνεται από την αθόρυβη κύλιση και τους αποδοτικούς κινητήρες που συνοδεύουν όλες τις εκδόσεις του!

 

 

Ανακαλύπτοντας τις αρετές του C4 C Cross

Σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού, εκείνο που προείχε ήταν η ασταμάτητη οδηγική απόλαυση, η οποία έφτανε για να κάνει την διαφορά! Η άπλα του πολυτελέστατου σαλονιού, η οποία σαφέστατα και ξεχώριζε χάρις τα μεγάλα δερμάτινα καθίσματα με τα εξώραφα λευκά γαζιά, το δερμάτινο τιμόνι με τα πολυλειτουργικά του padles-χειριστήρια, και η σύγχρονη οθόνη αφής, φρόντιζαν συνεχώς τα επίπεδα άνεσης των επιβατών να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα! Δεν μου έκανε όρεξη να σταματήσω για στάση πουθενά! Ακόμη και εκεί, που η Ιονία οδός συναντάει την μαγεία του Αμβρακικού Κόλπου, όπου έχουν το καταφύγιό τους αρκετά δελφίνια και σπάνια πτηνά! Μένω σε αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια, γιατί πιστεύω πως, όσοι από εσάς θα έχετε την ευκαιρία να οδηγήσετε αυτό το αυτοκίνητο, θα εκπλαγείτε, έστω και αν κάνετε μία και μόνο βόλτα! Η άνεση και η ασφάλεια, σε πρώτο πλάνο! Πραγματικά πολύ λίγα είναι τα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει, και όχι μόνο μείωσαν την πνευματική μου κόπωση, αλλά μου έφτιαχναν ευχάριστα και την διάθεση ταξίδι! Το νέο Citroen C4 C Cross, είναι η προσωποποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας η οποία βρήκε εφαρμογή επάνω στο νέο αεροδυναμικό του αμάξωμα, το οποίο φροντίζει να διατηρεί μία άνευ όρων ισορροπία μεταξύ των επιβατών του, για πολλά όσκαρ!

Και η άνεση δεν σταματάει εδώ! Η χρηστικότητα όλων των σύγχρονων λειτουργιών που απεικονίζονται στην κεντρική οθόνη αφής, έχει απλουστευτεί. Έγινε περισσότερο έξυπνη, πιο εμφανής και συνεργάσιμη, καθώς η λειτουργία φωνητικών εντολών, διευκολύνουν τον χειρισμό της, και την αναγάγουν σε επίπεδα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Εκείνο που θυμάμαι και δεν θα ξεχάσω ποτέ, από το Citroen C4 Cactus ήταν, η ανάρτησή του! Ή αν προτιμάται το “μαγικό χαλί”! Όχι αγαπητοί μου αναγνώστες, μόνο υπερβολή δεν είναι ο πιο πάνω χαρακτηρισμός του C4 C Cross,  και επειδή με γνωρίζεται, αρκετά καλά, ξέρετε ότι δεν σας τα παραλέω. Τί να κάνουμε το έχουν οι άνθρωποι!

Το νέο C4, από την βασική του ακόμη έκδοση, εφοδιάζεται με τα Progressive Hydraulic Cushions, τα οποία χαρίζουν στο αμάξωμα μια ατέλειωτη άνεση η οποία συνοδεύεται από ανώτερη οδηγική συμπεριφορά! Η συγκεκριμένη ανάρτηση τα σπάει στην κυριολεξία, γιατί συνδυάζει απίστευτη συμπεριφορά την οποία θα μπορούσα να εξηγήσω μόνον με τον όρο “νοημοσύνη” !

 

Οδηγική εμπειρία για Όσκαρ!

O Χιλιοπεντακοσάρηςturbo πετρελαιοκινητήρας blueHDi απόδοσης 130 ίππων, διαθέτει άπλετο δυναμισμό, δεν ενοχλεί καθόλου η λειτουργία του στο εσωτερικό  της καμπίνας επιβατών, και το κυριότερο, είναι ότι ακούει πολύ εύκολα, ιδιαίτερα αν επιλέξει κανείς τη Sport profil οδήγησης, που αλλάζει σημαντικά τον αέρα του αυτοκινήτου, και τις επιδόσεις του. Η οικονομία καυσίμου στο νέο Citroen C4 C-Cross, είναι μια έκπληξη! Καιρό είχα να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο όπου ο δείκτης καυσίμου παραμένει ακίνητος για εκατοντάδες χιλιόμετρα! Με 130 χιλιόμετρα στο κοντέρ, η μέση κατανάλωση καυσίμου, ήταν στα 6-7,2 lit, και ενεργοποιημένο το adaptive cruise control, το οποίο κάνει τρελή δουλειά! Ο εντοπισμός προπορευόμενου αυτοκινήτου το οποίο κινείται πιο αργά, κατεβάζει αυτόματα την ταχύτητα στο C4 και ανεβαίνει αυτόματα μόλις το πεδίο οδήγησης ελευθερώνεται από τυχόν εμπόδια! Άλλωστε αυτή δεν είναι και η χαρά του οδηγού σε ένα ταξίδι? Ιδιαίτερα όταν κανείς οδηγεί μόνος του, και έχει κάποιον να τον φυλάει!  Τα led φώτα του C4 είναι πολύ μελετημένα και δεν αφήνουν κανένα ορατό σημείο στα μάτια του οδηγού να μείνει στο σκοτάδι! Ο αυτοματισμός εναλλαγής μικρής μεγάλης σκάλας, είναι απίστευτα λειτουργικός! Οδήγησα, και σε σκοτεινά σημεία αλλά και με βροχή όπου τα πάντα γύρο μου είχαν έναν απίστευτο συγχρονισμό, λειτουργώντας ως ένας φύλακας άγγελός!  Η αλλαγή ταχυτήτων από το αυτόματο 8ταχυτο κιβώτιο ταχυτήτων S&S EAT8 ήταν κάτι παραπάνω από υποδειγματικές!! Σχεδόν ακούσιες! Μηδέν θόρυβος, ακόμη και στην θέση “M” η οποία διαθέτει μια ξεχωριστή αίγλη με προσανατολισμό να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την οδηγική απόλαυση του οδηγού!

Πολλές είναι και οι εκδόσεις που συνοδεύουν το μοντέλο, και όλες τους διατίθενται με τιμές ιδιαίτερα λογικές! Η  Citroen όπως σε όλα τα μοντέλα της έτσι και στο νέο C4 C- Cross, ξέρει να κάνει την διαφορά καθώς φροντίζει να τα εφοδιάζει με ότι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί στην αγορά τεχνολογίας, ακόμη και στις αρχικές εκδόσεις της! Μου άρεσε, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, και τέλος, ναι θα το αγόραζα!

 

Καλό Πάσχα σε όλους σας.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω