Εφαρμογή Θεσσαλονίκη: Εκτός έλεγχου η κατάσταση με τα αγριογούρουνα – Το σχέδιο του υπουργείου και οι αντιδράσεις (ΗΧΗΤΙΚΟ)

THESS_APP 28.4.2021 | 11:24 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Εφαρμογή Θεσσαλονίκη: Εκτός έλεγχου η κατάσταση με τα αγριογούρουνα – Το σχέδιο του υπουργείου και οι αντιδράσεις (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Τα αγριογούρουνα στην Θεσσαλονίκη φτάνουν πλέον και εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης με τα τελευταία να συναντώνται ακόμα και στην αυλή της βίλλας Αλλατίνη που στεγάζεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα με τα αγριογούρουνα ήταν μόνιμο ζήτημα στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Φέτος η κατάσταση λόγω και της πανδημίας φαίνεται πως βγαίνει εκτός ελέγχου.

Στην «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη», το ζωντανό ραδιοφωνικό περιοδικό του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm, φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Έκανε λόγο για εννέα περιπτώσεις θανατώσεων σκύλων από τα αγριογούρουνα και για περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων το τελευταίο διάστημα.

Σχέδιο δράσης και οδηγίες αντιμετώπισης εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Τι ζητά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Παρέμβαση από τον Γενικό Γραμματέα του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Δημηρόπουλο.

 

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω