Ν. Ταχιάος στο ΡΘ: Παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι στην Βενιζέλου (audio)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 28.4.2021 | 11:20 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ν. Ταχιάος στο ΡΘ: Παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι στην Βενιζέλου (audio)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στον «αέρα» του Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος και μίλησε στους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Χρήστο Νικολαΐδη για τις εξελίξεις με το Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Τα πράγματα πάνε καλά» είπε αρχικά ο κ. Ταχιάος και συνέχισε λέγοντας πως «στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) γίνεται μια ψύχραιμη συζήτηση. Αυτό που έχουμε εισπράξει είναι ότι με πολλή προσοχή άκουσαν και τις δύο μεριές. Ξέρουν την σοβαρότητα του θέματος. Πιστεύω ότι οι δικαστές συνειδητοποιούν ότι δεν μπορεί ο χρόνος να επιτρέψει άλλες καθυστερήσεις στο θέμα του Μετρό».

Ερωτηθείς για το τι θα ακολουθήσει αν το ΣτΕ τελικά αποδεχθεί τις θέσεις της Αττικό Μετρό για αρχαία και Μετρό στον σταθμό Βενιζέλου, ο κ. Ταχιάος είπε πως «οφείλω να ομολογήσω πως εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει μια ολίσθηση στην καταληκτική ημερομηνία αλλά δεν νομίζω σε καμία περίπτωση, να ξεφύγουμε μετά το 2023 όσον αφορά την παράδοση του Μετρό σε εμπορική λειτουργία» ενώ όταν ερωτήθηκε τι θα γίνε σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι θέσεις της Αττικό Μετρό είπε πως «δεν έχω απάντηση. Θεωρώ μετά τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον σταθμό Βενιζέλου. Ουσιαστικά θα έχει πετύχει η άλλη πλευρά αυτό που εξ αρχής ήταν ο στόχος του κ. Μπουτάρη».

«Και η Αγίας Σοφίας και η Βενιζέλου είναι σημαντικοί σταθμοί. Είναι πολύ σημαντικό να τους έχουμε και τους δύο διαθέσιμους» τόνισε ο κ. Ταχιάος.  «Παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι στην Βενιζέλου. Ξέρω πολύ καλά ότι ο κόσμος, ταλαιπωρημένος από τα πολλά εργοτάξια, δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς γίνεται στην Βενιζέλου. Το αποτέλεσμα θα δικαιώσει και την Αττικό Μετρό» υπογράμμισε.

«Έχουμε μια απίστευτη πίεση από την ΕΕ για την ολοκλήρωση του έργου αλλά νομικά, τυπικά τον Μάρτιο του 2025 εφόσον δεν έχει τελειώσει το έργο στο σύνολό του θα ζητήσει ανάκτηση χρημάτων» είπε.


Ακούστε την συνέντευξη 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω