Θεσσαλονίκη: Που κυμαίνεται η τιμή των αμνοεριφίων για το Πασχαλινό τραπέζι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 28.4.2021 | 09:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονίκη: Που κυμαίνεται η τιμή των αμνοεριφίων για το Πασχαλινό τραπέζι

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προετοιμάζονται οι καταναλωτές για το Πασχαλινό τραπέζι αγοράζοντας τα απαραίτητα καλούδια προσαρμοζόμενοι στο ότι φέτος θα «δουλέψει» πιο πολύ ο φούρνος παρά η σούβλα καθώς οι περισσότεροι θα γιορτάσουμε το Πάσχα στην πόλη και όχι στο χωριό.

«Το 12άρι και 13άρι είναι μια λογική τιμή για τα αμνοερίφια. Σε αυτή την τιμή μιλάμε για το ποιοτικό αρνάκι και κατσικάκι του γάλακτος» είπε ο πρόεδρος των κρεοπωλών του νομού Θεσσαλονίκης, Σάββας Κεσίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη δίνοντας μια εικόνα για τις φετινές τιμές.

Αναφορικά με την προέλευση είπε πως «όταν βλέπετε με την τιρκουάζ σφραγίδα, σημαίνει ότι είναι σφαγμένο σε ελληνικό σφαγείο. Υπάρχει ευρωπαϊκός κανονισμός ότι στα ζώα που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό έχουν ταξιδέψει και σφάζονται στην Ελλάδα θα είναι το ίδιο χρώμα η σφραγίδα με τα Ελληνικά.

Ο ελεγκτικός μηχανισμό μας διαβεβαιώνει ότι τα έχει όλα υπό έλεγχο. Η σφραγίδα είναι αυτή. Αν τα παραστατικά, τα τιμολόγια γράφουν πχ χώρα γέννησης Ρουμανία είναι υποχρεωμένο το σφαγείο να δώσει ένα καρτελάκι, ένα αυτοκόλλητο να λέει ότι γεννήθηκε  στην Ρουμανία. Αν το βρείτε εσείς τι να πω. Εγώ δεν έχω δει και δεν έχουμε πάρει τέτοιο αρνί».

Ο κ. Κεσίδης τόνισε ωστόσο πως «οι κρεοπώλης δεν είμαστε για να βάλουμε μια Πασχαλιά» σημειώνοντας πως «έχουμε κάνει την σχέση εμπιστοσύνη ακλόνητη και εμείς προσπαθούμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Πόσο πιθανό είναι να κάνω κάτι αλλοπρόσαλλο στον καταναλωτή; Δεν θέλω να τον χάσω».

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω