Δ. Χαλκηδόνας: Απλήρωτοι δεκάδες συμβασιούχοι - Απέρριψε τις συμβάσεις το ελεγκτικό συνέδριο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 27.4.2021 | 11:23 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δ. Χαλκηδόνας: Απλήρωτοι δεκάδες συμβασιούχοι - Απέρριψε τις συμβάσεις το ελεγκτικό συνέδριο

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στον 'αέρα' βρίσκονται 56 εργαζόμενοι στο δήμο Χαλκηδόνας οι οποίοι εργάζονται στο δήμο με εξάμηνη σύμβαση από τον περασμένο Ιανουάριο, στο πλαίσιο προγράμματος έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας.

Πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι η επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από μία ανώνυμη καταγγελία για παρατυπίες στη διαδικασία των προσλήψεων, έκρινε παράνομες τις συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται καθώς όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί καθόλου από τον Ιανουάριο, αλλά μένουν και χωρίς χρήματα το Πάσχα.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Χαλκηδόνας υπογράμμισε πως όλες οι διαδικασίες έγιναν σύνομα και με βάσει τις οδηγίες της πολιτείας σημειώνοντας πως για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Όπως έλεγε ο κ. Αναγνωστόπουλος θα γίνει προσφυγή και στο ελεγκτικό συνέδριο στην Αθήνα, 'παλεύοντας' να υπάρξει απόφαση το συντομότερο δυνατό. Διευκρίνισε πως δεν έχει γίνει καταγγελία της σύμβασης και οι εν λόγω συμβασιούχοι πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους.

Υπογράμμισε πως αν ο διαγωνισμός στο δήμο Χαλκηδόνας κριθεί παράτυπος τότε αυτή η απόφαση θα συμπαρασύρει όσους δήμους έκαναν προσλήψεις συμβασιούχων με την ίδια διαδικασία. 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω