Δήμαρχος Έδεσσας στο ΡΘ: Ο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας πρέπει να γίνει - Δεν μπορεί η γραφειοκρατία να τα εμποδίζει όλα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 26.4.2021 | 10:18 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δήμαρχος Έδεσσας στο ΡΘ: Ο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας πρέπει να γίνει - Δεν μπορεί η γραφειοκρατία να τα εμποδίζει όλα

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκης- Εδεσσας και Δράμας - Αμφίπολης μέσω ΣΔΙΤ, ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος Έδεσσα Δημήτρης Γιάννου μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο είπε σχετικά πως, «ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί το 2017 όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση ότι τον δρόμο θα τον κάνουμε. Νομίζω πήραμε μια πρώτη γεύση ότι υπάρχει προοπτική».

«Θα πρέπει τουλάχιστον να κρατήσουμε τις υποσχέσεις. Θα πρέπει να υλοποιηθεί ο δρόμος. Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να πούμε παίρνουμε την απόφαση και θα προχωρήσει ο δρόμος. Υπάρχουν οι βασικές προδιαγραφές και θα πρέπει πλέον να τα δει ο κόσμος να ξέρει τι είναι να βγουν οι μελέτες στον αέρα» σημείωσε ο δήμαρχος.

Αναφορικά με το έργο είπε πως «πρέπει να γίνει δεν μπορεί η γραφειοκρατία στην Ελλάδα να τα εμποδίζει όλα» κα πρόσθεσε, μιλώντας γενικότερα για τις καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας στα έργα στην Ελλάδα, πως «δεν γίνεται ένα έργο να θέλει 24 υπογραφές για να υλοποιηθεί».

 

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος , Γιώργος Τσακούμης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, τόνισε πως «είναι πολύ πιθανό στα πλαίσια του ΣΔΙΤ που ανακοινώθηκε, να γίνουν  όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να γίνει ένας πλήρης λειτουργικός αυτοκινητόδρομος. Όσον αφορά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού εμείς ελπίζουμε ότι θα υλοποιηθούν γιατί είναι έργα πολύ σημαντικά».

«Συμβάλαμε και εμείς στο να μελετηθείς και να φτάσει στο σημείο να υλοποιηθεί. Όντως η περιφέρεια μας συμβουλεύεται. Αυτό έγινε επί Πάρι Μπίλλια» σημείωσε.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω