Τσαβούσογλου: Υπάρχουν ζητήματα με την Ελλαδα - Να τα συζητήσουμε

ΚΟΣΜΟΣ 15.4.2021 | 14:32 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τσαβούσογλου: Υπάρχουν ζητήματα με την Ελλαδα - Να τα συζητήσουμε

THESSNEWS-DESK

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έδωσε συνένυτευξη  στο τουρκικό δίκτυο NTV.

Ο κ, Τσαβούσογλου εμφανίστηκε με ήπια και συγκαταβατική διάθεση, χωρίς να θέλει να δυναμιτίσει το κλίμα δήλωσε ότι η Τουρκία είναι «έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών» με την Ελλάδα για να επιλυθούν τα όποια προβλήματα. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι θα «καλωσορίσει» στην Άγκυρα τον Νίκο Δένδια και οι συζητήσεις θα γίνουν σε «φιλική ατμόσφαιρα».

«Δεν ήμασταν  σε θέση να λειτουργήσουμε τους μηχανισμούς που υπάρχουν με την Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια. Δεν ήμασταν σε θέση να διεξάγουμε πολικές συζητήσεις. Αυτά δεν μπορούσαν να συμβούν λόγω της αρνητικής προσέγγισης της Ελλάδας. Στη συνέχεια εφαρμόστηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο πολιτικές που απέκλειαν την Τουρκία. Εισήλθαν η Ε.Ε. και άλλες χώρες. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι των συνομιλιών με την Ελλάδα», είπε αρχικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα επανήλθαν πρόσφατα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έρχεται στην Τουρκία. Ήταν να συναντηθούμε χθες αλλά υπήρχαν συζητήσεις στο ΝΑΤΟ. Τον κάλεσα να γίνει σήμερα η συνάντηση και δέχθηκε. Θα τον καλωσορίσουμε στην Άγκυρα. Σχεδιάζουμε συζητήσεις σε μία φιλική ατμόσφαιρα. Ο διάλογος και οι υψηλού επίπεδου συναντήσεις είναι πολύ σημαντικές και ευχάριστες. Δεν χρειάζεται να μεσολαβήσουν η Ε.Ε. ή άλλες χώρες για να υπάρξουν συναντήσεις με την Ελλάδα. Υπάρχουν ζητήματα με τα οποία δεν συμφωνούμε με την Ελλάδα ωστόσο είμαστε πρόθυμοι να τα συζητήσουμε», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω