Αρ. Πελώνη: Τι είπε για το πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού από Δευτέρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 15.4.2021 | 13:48 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αρ. Πελώνη: Τι είπε για το πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού από Δευτέρα

THESSNEWS-DESK

Για το πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού από την επόμενη εβδομάδα μίλησε σήμερα, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε η κ. Πελώνη το άνοιγμα αφορά επισκέπτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ ενώ θα υπάρχουν και οι ίδιοι περιορισμοί που ισχύουν για τους Έλληνες πολίτες. Τόνισε πως δεν αφορά μεγάλους αριθμούς επισκεπτών.

«Δεν θα μπορούν να κινούνται από νομό σε νομό. Δεν ανοίγει η εστίαση και θα πρέπει να μένουν στα ξενοδοχεία τους» είπε.

Ερωτηθείσα για το Πάσχα και τις μετακινήσεις σημείωσε πως «δεν είναι της παρούσης το σχέδιο για το Πάσχα. Να περιμένουμε λίγες μέρες ακόμα και θα ακούσουμε τους ειδικούς αναφορικά με το τι μπορεί και τι όχι να γίνει»

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε: «Πάμε βήμα - βήμα. Με απουσία εντάσεων και προκλήσεων και αν είναι οι συνθήκες κατάλληλες μπορεί να γίνει και μια συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν.

Επίσης μιλώντας για τα self test είπε πως «από  την επόμενη Δευτέρα  19 Απριλίου ξεκινά η δωρεάν διανομή των self test σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για τους οποίους η χρήση θα είναι υποχρεωτική. Πρόκειται για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών, την εστίαση, τις μεταφορές, χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές, τις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κουρεία, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων»

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω