Τουρισμός: Τι αλλάζει από Δευτέρα – Ο πρόεδρος των ξενοδόχων μιλά στο ΡΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 15.4.2021 | 13:36 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τουρισμός: Τι αλλάζει από Δευτέρα – Ο πρόεδρος των ξενοδόχων μιλά στο ΡΘ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κρας τεστ για τον τουρισμό από Δευτέρα καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα το κυβερνητικό επιτελείο αναμένεται να άρει τους περιορισμούς για υποχρεωτική καραντίνα σε ταξιδιώτες από την ΕΕ και άλλες πέντε χώρες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Για αυτή την εξέλιξη μίλησε στ Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

«Σήμερα όποιος έρθει στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένος να έχει επταήμερη καραντίνα όταν έρθει. Αυτό που φαίνεται ότι θα ξεκινήσει από βδομάδα είναι να καταργηθεί ουσιαστικά η επταήμερη καραντίνα ώστε να δοθεί το σήμα προς τον ξένο τουρίστα ότι μπορεί  να έρθει χωρίς να μείνει μόνο μέσα στο κατάλυμα» τόνισε.

«Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων σταδιακά. Για να μπορέσουμε και στην Βόρεια Ελλάδα για το Πάσχα να έχουμε κάποιος τουρίστες. Υπάρχει μικρή ζήτηση για την περίοδο του Πάσχα κυρίως από Ρουμάνους και Σέρβους.

Αναμένουμε στην πορεία να δούμε τα δεδομένα που θα υπάρξουν στη συνέχεια» σημείωσε.

«Άλλωστε καταγράφονται ξεκάθαρα στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας με ποιον τρόπο μετακινείται κάποιος στην χώρα. Δεν έχει κάποια διαφορά για τους τουρίστες.

Η δική μου άποψη είναι ότι γίνεται μέχρι 14 Απριλίου για να συντονιστούν κι οι αρμόδιες υπηρεσίες.  Άρα μιλάμε για ελάχιστες αφίξεις και στη λογική του να οργανωθούμε καλύτερα», υπογράμμισε.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω