Κραυγή απόγνωσης από την πρόεδρο των γιατρών Νοσοκομείου Καβάλας: «Ειπώθηκαν ψέματα, το ΕΣΥ διαλύθηκε, συνάδελφοι παραιτούνται»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.4.2021 | 11:46 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κραυγή απόγνωσης από την πρόεδρο των γιατρών Νοσοκομείου Καβάλας: «Ειπώθηκαν ψέματα, το ΕΣΥ διαλύθηκε, συνάδελφοι παραιτούνται»

THESSNEWS-DESK

Με μια οργισμένη ανάρτηση στο facebook ξεσπά για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, η Εντατικολόγος  και πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου καβάλας Κλαίρη Λαμπίρη.

«Σε συνθήκες εφημερευσης εργασιακής γαλέρας,συνθήκες που θυμιζουν μεσαίωνα, σε 3πλη εφημερευση καθημερινά, χωρις εννοείται να "βγαινουν"τα απαιτούμενα ρεπο,με ανεσταλμενες τις "κανονικές" αδειες και με τις άδειες ειδικου σκοπού να αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός που τεχνηέντως αφέθηκε να εννοηθεί πως δε θα υπογραφονταν ποτε,αλλά και κανεις από τους οφελουμενους δεν διανοηθηκε να αιτηθεί από σεβασμό στην κατασταση και στους συναδέλφους του.
Ετσι κρατήθηκε το νοσοκομείο όρθιο και στηριξε για πολλοστή φορά και τα περιξ νοσοκομεία» τονίζει.

«Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι αντί να ενισχύσουν την δημόσια περίθαλψη με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, εξακολουθούν την επικίνδυνη πεπατημένη μεταφοράς ασθενών από περιοχή σε περιοχή και τις εντολές μετακινησης,τα γνωστά" εντελλεσθε" ιατρικού προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο αδιαφορώντας για τα κενά που αφήνουν πίσω τους» σημειώνει.

Αναλυτικά γράφει 

Πέρασε ένας χρόνος ,που οι υγειονομικοί δίνουμε την μάχη μέσα και έξω από τα νοσοκομεία αντιμέτωποι με τη πραγματικοτητα που διαμόρφωσε η νοσος covid_19.
Ένας χρόνος που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το ΕΣΥ είναι οχυρωμένο και η αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν η καλύτερη δυνατή.

Που η πολιτική ηγεσία βαυκαλιζεται πως έχει θωρακίσει το συστημα υγείας της χώρας ώστε ν αντέξει πολυ αποτελεσματικότερα μάλιστα απ ότι τα σύστηματα αλλων χωρων.

Που κυβερνητικοι αξιωματούχοι διαδίδουν πως όλοι οι συμπολίτες μας είχαν την περιθαλψη που έπρεπε κι όλα όσα έγιναν ή παρελήφθησαν ήταν γιατί έτσι το αποφάσισαν οι γιατροί..

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν.»

Η πραγματικότητα, όμως, που ζούμε καθημερινά, τους διαψεύδει εκκωφαντικά:

Με τους εκατοντάδες διασωληνωμένους σε όλη την χώρα, ιδίως στην Αττική, που βρίσκονται σε αναζήτηση κλίνης ΜΕΘ.

Με την πίεση στα δημόσια νοσοκομεία   να αυξάνεται συνεχώς, με την κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών σε κάθε εφημερία .

Με την εκτίναξη της θνητότητας το εφιαλτικό δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη.

Με τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου με ωδυνηρες συνέπειες.

Με την αναστολή λειτουργίας τακτικών ιατρείων, χειρουργείων και ολόκληρων κλινικών.

Με τα "δωράκια" εκατομμυρίων ευρώ σε κλινικάρχες για την «εθελοντική συνεισφορά» τους, την ώρα που ήδη έχουν θησαυρίσει από τους ασθενείς που βρίσκουν κλειστή την πόρτα των δημοσίων νοσοκομείων .

Με τις άθλιες συνθήκες στις οποίες
δουλεύουμε, με την εντατικοποίηση και την σωματική και ψυχική μας εξουθένωση, μετά από 6 και βάλε μήνες χωρίς άδεια.

Με τις τεράστιες συνεχιζόμενες ελλείψεις σε προσωπικό στο ΕΣΥ.

Με την στοχοποίηση, με ΕΔΕ, στερήσεις μισθού, ακόμα και απόλυση, όποιου υγειονομικού αγωνίζεται ζητώντας τα αυτονόητα.

Μέσα σε αυτο το ζοφερό κλίμα, όλο αυτό το διάστημα, στο νοσοκομείο Καβάλας, 6 και ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΙ  κράτησαν όρθια την ευρύτερη περιφέρεια .
Αναλαμβανοντας με αυταπάρνηση τη φροντίδα 18 κλινών ΜΕΘ ,τόσο covid,οσο και non covid πραγμα πρωτοφανές για περιφερικο νοσοκομείο.

ΧΩΡΙΣ ειδικευομενους και εξειδικευομενους,ΧΩΡΙΣ πάντα εξειδικευμένο προσωπικό διαθέσιμο για τη φροντίδα των άρρωστων,με την συμπαράσταση μονο, στο βαθμό που  ήταν εφικτό, κάποιων λίγων συναδέλφων χειρουργων κι αναισθησιολογων,εντός του νοσοκομείου.

Σε συνθήκες εφημερευσης εργασιακής γαλέρας,συνθήκες που θυμιζουν μεσαίωνα, σε 3πλη εφημερευση καθημερινά, χωρις εννοείται να "βγαινουν"τα απαιτούμενα ρεπο,με ανεσταλμενες τις "κανονικές" αδειες και με τις άδειες ειδικου σκοπού να αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός που τεχνηέντως αφέθηκε να εννοηθεί πως δε θα υπογραφονταν ποτε,αλλά και κανεις από τους οφελουμενους δεν διανοηθηκε να αιτηθεί από σεβασμό στην κατασταση και στους συναδέλφους του.

Ετσι κρατήθηκε το νοσοκομείο όρθιο και στηριξε για πολλοστή φορά και τα περιξ νοσοκομεία.

Με αυτους τους ίδιους ανθρώπους που ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των υπερωριών τους,και δεν έχουν πάρει ούτε μια μέρα αδειας,αφου θεωρήθηκε σκόπιμο πως πρέπει να συμμετέχουν ακόμη και στο πρόγραμμα εμβολιασμού που διεξάγεται στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου .

Κι ενώ το 3ο κύμα καλπάζει κι επανερχομαστε με μαθηματική ακρίβεια στις εργασιακες ανάγκες του τέλους του προηγούμενου έτους,κάποιοι θεώρησαν ως λύση στα κενά αλλων δομών υγείας την απόσπαση εντατικολογων από το ΓΝΚΑΒΑΛΑΣ.

Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι αντί να ενισχύσουν την δημόσια περίθαλψη με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, εξακολουθούν την επικίνδυνη πεπατημένη μεταφοράς ασθενών από περιοχή σε περιοχή και τις εντολές μετακινησης,τα γνωστά" εντελλεσθε" ιατρικού προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο αδιαφορώντας για τα κενά που αφήνουν πίσω τους.

Οι ενεργειες αυτες σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του Αναισθησιολογικου τμηματος που ανάλογες πρακτικες δημιούργησαν θα οδηγήσουν στην κατάρρευση του ΓΝΚαβαλας, που δεν θα είναι πια σε θέση να στηρίξει τους πολίτες της πόλης αλλά και την ευρύτερη περιοχή που υποστηρίζει.

Το πρόγραμμα εφημερευσης που με αυτούς τους ασυνείδητους σχεδιασμούς διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά επισφαλές και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωες.
Πως νομίζετε κύριοι της διοίκησης και των γραφείων που ρυθμίζουν τις ζωες όλων μας,ότι μπορεί ενα προσωπικό που έχει ήδη ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του burn out να συνεχίζει να δουλεύει πάνω απο κάθε φαντασία ,έχοντας τοποθετήσει κάθε διεκδίκηση για εργασιακά δικαιωματα κι ευρωπαϊκά κεκτημένα στον καιάδα της ιστορίας,χωρις να κινδυνεύσουν ανθρωποι?

Αυτός ο τρόπος διαχείρισης «εκ των ενόντων» για να καλυφθούν τα τεράστια κενά, χωρίς ουσιαστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας αποτελεί κι έναν από τους βασικούς μηχανισμούς διάλυσης του.

Η πανδημία, μεταξύ άλλων ,ήταν αυτή που ανέδειξε την τεράστια σημασία της δημοσιας υγείας για το κοινωνικό σύνολο. Ανέδειξε ότι μόνο με ενιαίο, στελεχωμένο, δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να αισθάνεται ο πολίτης ασφάλεια για τη ζωή και την αξιοπρέπεια του.

ΤΟ ΕΣΥ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ!!!

Συναδελφοι παραιτουνται, θεσεις  προκηρυσσονται και καταληγουν αγονες (κανενα ενδιαφερον απο ιατρους).

Συναδερφοι φεύγουν στο εξωτερικό αφήνοντας πίσω τους οικογενειες!!

ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ???

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ (αν μπορειτε οι καθιμενοι σε "υψηλές καρέκλες")!!!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!

ΚΛΑΙΡΗ ΛΑΜΠΙΡΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΣΥ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΙΑΤΡΟΣ

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΤΙΜΩ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΜΑΝΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ!!!

ΑΠΟ ΜΕΘ ΓΝΚΑΒΑΛΑΣ
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

 

Δείτε την ανάρτησή της 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω