«'21 Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»: Τι θα δούμε απόψε στο νέο επεισόδιο

Media 15.4.2021 | 13:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«'21 Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»: Τι θα δούμε απόψε στο νέο επεισόδιο

THESSNEWS-DESK

Η μεγάλη παραγωγή 21 συνολικά ιστορικών ντοκιμαντέρ «’21 Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» του Γεωργίου Π. Μαλούχου. Ένα μοναδικό οδοιπορικό στην ιστορία και στους τόπους του Αγώνα για την Ελευθερία των Ελλήνων.

Για πρώτη φορά, δεκάδες κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ειδικοί αναλύουν τα γεγονότα και αφηγούνται συγκλονιστικές ιστορίες των πρωταγωνιστών της Επανάστασης, ενώ σπάνια ντοκουμέντα του Αγώνα αποκαλύπτουν τις άγνωστες πτυχές του.


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4ο: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙ

Οι επαναστάτες είχαν τη βαθιά συνείδηση ενός έθνους που παλεύει να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του. Συνείδηση που κρατήθηκε ζωντανή μέσα στους αιώνες και συνέθετε όλα όσα τους έκαναν να νιώθουν και να είναι Έλληνες. Ποια ήταν όμως τα στοιχεία που απάρτιζαν την ταυτότητα και τη συνείδησή τους; Ποιες ήταν οι επιρροές από την ιστορία τους αλλά και από το εξωτερικό; Κι ενώ η φωτιά της Επανάστασης είχε ανάψει πια για τα καλά και στην Πελοπόννησο, τον Ιούνιο του 1821, ο συγκλονιστικός Ιερός Λόχος του αρχηγού της Επανάστασης Αλέξανδρου Υψηλάντη θα δώσει τη μέγιστη τελική μάχη του στο Δραγατσάνι. Εκεί, οι νέοι Έλληνες φοιτητές της Οδησσού που απάρτιζαν το πρώτο σύγχρονο Ελληνικό στρατιωτικό σώμα δεν δείλιασαν απέναντι στον οθωμανικό στρατό και το ιππικό. Στάθηκαν και έπεσαν όρθιοι σε μια από τις ηρωικότερες συγκρούσεις του αγώνα.

Στην εκπομπή μιλάνε οι : Μητροπολίτης Πειραιώς  Σεραφείμ, Μητροπολίτης Μεσσηνίας  Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, Μάριος Μπέγζος, Καθηγητής Συγκριτικής Φιλοσοφίας στη Θεολογική Σχολή πρώην Κοσμήτορας, Παναγιώτης Ροϊλός,  Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στην Έδρα Γιώργου Σεφέρη και Καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Νίκος ΑλιβιζάτοςΟμότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, Κώστας Κωστής, Συγγραφέας- Καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας ΕΚΠΑ, Αρχιμανδρίτης  Ιάκωβος Κανάκης, Πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας ΕΚΠΑ, Δέσποινα Καραφώτη, προϊσταμένη της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Δημητσάνας, Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ, Λάμπρου Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Δ.Σ. Διασυνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας, Πέτρος Κασιμάτης Δημοσιογράφος, Κοινωνιολόγος Επ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Comrat

«’21 Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 στις 00:20

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω