Το «πείραμα» της Ρόδου και το άνοιγμα του τουρισμού υπό την «σκιά» της πανδημίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 14.4.2021 | 11:03 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Το «πείραμα» της Ρόδου και το άνοιγμα του τουρισμού υπό την «σκιά» της πανδημίας

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με ανυπομονησία περιμένει ο κλάδος του τουρισμού το φετινό «άνοιγμα». Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Διαμαντίδη μίλησε σήμερα ο Στέφανος Χατζημανώλης, Τουριστικός Πράκτορας.

Σχολιάζοντας την απόφαση των Ρώσων να σταματήσουν τις πτήσεις προς Τουρκία μέχρι τις αρχές Ιουνίου ο κ. Χατζημανώλης τόνισε πως «είχαν συγκλονιστικά μεγάλο αριθμό προ κρατήσεων. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι η πανδημία έχει φέρει πάνω από 59.000 κρούσματα στην Τουρκία και αρκετούς νεκρούς.  Δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια τουριστική κίνηση».

Αναφορικά με το «άνοιγμα» του τουρισμού στην Ελλάδα και το ότι είναι απίθανο να κυκλοφορούν οι τουρίστες στην χώρα αλλά οι Έλληνες να έχουν ακόμα περιορισμούς ο κ. Χατζημανώλης αναφέρθηκε στο μοντέλο της Ισπανίας όπου όπως είπε «νομίζω ότι προσπαθούν να πάρουν στοιχεία από το μοντέλο της Ισπανίας που το έκανε αυτό, στην Μαγιόρκα και στα Γαλλοϊσπανικά σύνορα που επέτρεψαν Γάλλους να μπουν οδικώς. Οι Ισπανοί το έκαναν αυτό, εκεί η κοινή γνώμη διαμαρτυρήθηκε και ατόνησε η διαδικασία. Εμείς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι για τις κρατήσεις του Πάσχα».

 

Το «πείραμα» της Ρόδου

Σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα τουρισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ρόδο είπε πως «χθες ήμασταν στην Ρόδο, μεσοτοιχία με εμάς ήταν το ξενοδοχείο που φιλοξενούσε τους 189 Ολλανδούς.

Αυτοί ενεγράφησαν σε ένα κατάλογο με περίπου 30.000 συμμετέχοντες που ήθελαν να έρθουν εμβολιασμένοι, να εξεταστούν και με rapid πριν μπουν στο αεροσκάφος και να μείνουν για μια εβδομάδα στο ξενοδοχείο . Να κυκλοφορήσουν δεν μπορούν. Ούτε στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Ο καιρός ήταν θαυμάσιος. Δόθηκε πολύ εντυπωσιακό μήνυμα επιτυχημένο από την Ρόδο. Έδωσε το μήνυμα ότι η Ελλάδα και η Ρόδος έχει λύση».
 

Φωτογραφία από Sebastian Kopiec από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω