Σ. Αναστασιάδης στο ΡΘ: Η ομογένεια είναι ισχυρό όπλο για την χώρα και πρέπει να το αξιοποιήσουμε

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 14.4.2021 | 10:12 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σ. Αναστασιάδης στο ΡΘ: Η ομογένεια είναι ισχυρό όπλο για την χώρα και πρέπει να το αξιοποιήσουμε

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για το ζήτημα του εκλογικού δικαιώματος του απόδημου Ελληνισμού από τον τόπο κατοικίας τους, μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης.

«Η αρχική μας θέση είναι ότι πρέπει οι απόδημοι να ψηφίζουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους, χωρίς προϋποθέσεις από τον τόπο κατοικίας τους. Εμείς πιεστήκαμε επειδή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να γίνουν διπλές εκλογές, τέθηκε από εμάς στην συζήτηση που έγινε το 2019, ο όρος να ψηφίζουν βουλευτές επικρατείας τρεις από τους οποίους θα είναι από την ομογένεια. Το μείζον όμως είναι οι περιορισμοί που μπήκανε» ανέφερε αρχικά ο κ. Αναστασιάδης.

Σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Τζάκρη τόνισε πως «η κ. Τζάκρη είναι αρμόδια τομεάρχης έκανε μια πολύ ξεκάθαρη συνέντευξη σε ομογενειακή εφημερίδα άρα σημαίνει ότι το κόμμα της ήταν ενήμερο. Αν θέλετε πέταξε το γάντι στην κυβέρνηση η κυβέρνηση το σήκωσε και φέρνει το νομοσχέδιο για ψήφιση.

Η δική μας θέση είναι να ψηφίζουν χωρίς προϋποθέσεις όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Εκλέγουν βουλευτές επικρατείας οι απόδημοι. Θα συμμετέχουν υποψήφιοι από την ομογένεια στο ενιαίο ψηφοδέλτιο».

«Η ομογένεια είναι ισχυρό όπλο για την χώρα και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Είναι ντροπή για εμάς. Η μόνη χώρα που δεν το έχει λύσει το θέμα είναι η Ελλάδα.

Είμαστε στους 190 βουλευτές τα τρία κόμματα που συμφωνούν ελπίζω και εύχομαι να λυθεί το ζήτημα» υπογράμμισε.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω