Γ. Αμανατίδης στο ΡΘ: Προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ομογενείς (audio)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 13.4.2021 | 10:37 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γ. Αμανατίδης στο ΡΘ: Προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ομογενείς (audio)

THESSNEWS-DESK

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Σάκη Μόσχη μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης για το θέμα που άνοιξε για το εκλογικό δικαίωμα του απόδημου Ελληνισμού από τον τόπο κατοικίας τους.

«Ο νόμος είναι από τον Οκτώβριο του 2019 η αλλαγή του εκλογικού νόμου απαιτεί τους 200 βουλευτές είναι μια πλειοψηφία των 2/3. Ήταν ένας συμβιβασμός. Ήταν ο μοναδικός νόμος που πέρασε το 2019 και υπήρξε ευρύτατη συναίνεση πλην του ΜεΡΑ25» τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

«Τι άλλαξε που από έναν εμβληματικό νόμο με πανηγυρισμούς που υπήρξε συνεννόηση και συμβιβασμοί; Η Νέα Δημοκρατία προτίμησε από τον συμβιβασμό να μην ψηφίζουν όλοι να υπάρχουν περιορισμοί αλλά να μετράει στον συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.  Η δική μας πρόταση αντίθετα έχει το εξής. Η ομογένεια θα εκπροσωπηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό. Ωστόσο δεν μπορούμε κάποιος ο οποίος δεν έχει κανέναν δεσμό με την χώρα ή έχει μόνο ότι ήταν πριν από τρεις γενιές από ελληνίδα μητέρα κλπ, να έχει καθοριστικό ρόλο για τα πράγματα στην χώρα την στιγμή που δεν υφίσταται την πολιτική της κυβέρνησης» τονίζει.

«Τορπιλίζει έναν νόμο που ψηφίστηκε από ευρύτερη πλειοψηφία πλην ΜεΡα25 και δείχνει έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Γίνεται ακόμη μια προσπάθεια να τους εξαπατήσουν» σημειώνει.

 

Ακούστε την συνέντευξη

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω