Ο Νορβηγός DVERSNES Fredrik της Team Coop είναι ο μεγάλος νικητής του International Tour of Rhodes

AUTO-MOTO 12.4.2021 | 10:35 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο Νορβηγός DVERSNES Fredrik της Team Coop είναι ο μεγάλος νικητής του International Tour of Rhodes

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Με την διεξαγωγή του 3ου ΕΤΑΠ, ολοκληρώθηκε ο International Tour of Rhodes 2021. O αγώνας κάλυψε απόσταση 153,5km προ εκκίνησε από το MITSIS GRAND HOTEL, και τερμάτισε στην Αφάντου στις 14.00μμ.

Η τελευταία μέρα του αγώνα ήταν και η καλύτερη από πλευράς καιρικών συνθηκών για τους 153 ποδηλάτες που συνέχιζαν τις προσπάθειές τους στον 5ο Ποδηλατικό Γύρο της Ρόδου. Το πρώτο sprint ευθείας βρήκε όλους τους αναβάτες να σπριντάρουν ομαδικά χωρίς κανένας τους να καταφέρει να αποσπαστεί από το peloton. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό καταγράφηκε το πέρασμα όλων από την περιοχή της Λίνδου, όπου το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους, προστέθηκε στην θέα των αθλητών οι οποίοι προέρχονται από 25 χώρες του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της ανάβασης από την Λίνδο για το χωριό Πεύκοι, άπαντες έστρεφαν το κεφάλι τους προς τα πίσω για να θαυμάσουν την μοναδική θέα που έχει το σημείο. Ανεβαίνοντας στα ορεινά του νησιού, το πέρασμα των αθλητών από την Λάερμα, σηματοδότησε την αύξηση της ταχύτητάς τους καθώς ένα μεγάλο κατηφορικό τμήμα πριν από το πρώτο sprint ανάβασης, έδωσε μεγάλη ώθηση στο peloton, από το οποίο κατάφεραν να αποσπαστούν 2 αθλητές, για μικρό χρονικό διάστημα, όμως καθώς ξοπίσω τους η Team Bartiani, είχε ξεκινήσει την επίθεσή της θέλοντας να βοηθήσει τον αθλητή της savini , να κερδίσει πολύτιμους πόντους. Δεν είχαν υπολογίσει όμως, τον κάτοχο της πράσινης φανέλας τον Κύπριο αθλητή Ανδρέα Μιλτιάδη, ο οποίος με μια ανάσα στην πιο δύσκολη ανηφορική καμπή του αγώνα, κατάφερε να σκαρφαλώσει πρώτος, προσπερνώντας ακόμη και τους 2 προπορευόμενους αναβάτες και να κερδίσει τους πολύτιμους πόντους , που του χάρισαν τον τίτλο του Ηγέτη των Αναβάσεων του Tour of Rhodes. Μετά τον Άγιο Ισίδωρο οι κατηφοριές έδωσαν επιπρόσθετες ανάσες σε όλους, και πλέον να επικεντρώνουν τις τακτικές του αγώνα στο τελευταίο σκέλος κάτω από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. του το οποίο οδηγούσε στην Αφάντου.

Κατά μήκος των 5 τελευταίων χιλιομέτρων, τα αλλεπάλληλα demaraz, έδιναν και έπαιρναν, καθώς αρκετές ομάδες έκαναν απίστευτες αλλαγές εκμεταλλευόμενες τον ευνοϊκό άνεμο που επικρατούσε την ώρα εκείνη. Στο τελευταίο χιλιόμετρο, η ομάδα της team Bartiani που μονομαχούσε με την team Coop, είχε μία απρόσμενη πτώση στέρησε σε 2 ποδηλάτες την ευκαιρία να σπριντάρουν στην τελική ευθεία για τον τερματισμό.

To τελικό σπριντ θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών, όμως οι διοργανωτές του αγώνα, τηρούσαν κατά γράμμα το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο αποδείχτηκε το σωστό κλειδί για την διεξαγωγή του 5ου International Tour of Rhodes. Η τελευταία μονομαχία των προπορευόμενων αθλητών, ήταν μεγάλου επιπέδου και άκρως υποδειγματική. Αξίζει να σημειωθεί πως είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας που ορίζει η UCI προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις. Πρώτος την γραμμή τερματισμού πέρασε ο αναβάτης από την Εσθονία, Lauk Karl Patrick της Pro team Immo Nicolas Roux με χρόνο 3:51’:41”, και στέφθηκε νικητής του 3ου ΕΤΑΠ. Στην 2η θέση τερμάτισε ο κάτοχος της κίτρινης φανέλας, Koch της Lotto Kern-Haus, και τρίτος τερμάτισε ο 23 χρονος Βέλγος VAN TRICHT SΤΑΝ, της SEG , την οποία προπονεί εδώ και έναν χρόνο ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Γιάννης Ταμουρίδης. Αξίζει να σημειωθεί η άριστη απόδοση που είχε ο Αλέξανδρος Αγρότης αθλητής της Κυπριακής ομάδα, όπου κατετάγη στην 10η θέση της γενικής κατάταξης.

Εξαιρετικώς και ιδιαίτερα ικανός αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά ο Περικλή Ηλίας. Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε όχι μόνο την κλάση του, αλλά και την ετοιμότητά του ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην 29η θέση, εν όψει των αγωνιστικών του υποχρεώσεων, για τον δρόμο προς το Τόκιο.

Στον χώρο του Τερματισμού βρέθηκε ο Αντιπερειφερειάρχης Τουρισμού- Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Νικολής, ο οποίος λίγο αργότερα σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: “Η ποδηλασία είναι ένα από τα αθλήματα που μπορούν να συνδυάσουν την άθληση και την φύση. Το νησί της Ρόδου διαθέτει ιδανικές διαδρομές για Ποδηλασία, τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Νικολής πρόσθεσε. Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η ανάπτυξη του αθλητικού Τουρισμού, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα που συμβάλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, σε έναν τόπο που οι μορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες είναι ιδανικές.

Κατά την διάρκεια των απονομών που έλαβαν χώρα στον εσωτερικό χώρο του Mitsis Grand Hotel, παραβρέθηκαν λόγο του υγειονομικού πρωτοκόλλου μόνον οι νικητές των κατηγοριών. Στον μεγάλο Noρβηγό νικητή του International Tour of Rhodes ως δώρο επάθλου απονεμήθηκε ένα αεροπορικό εισιτήριο, από τον Μεγάλο χορηγό του αγώνα την AEGEAN , και μία διαμονή στο ξενοδοχείο MITSIS Grand Hotel εκ μέρους του άλλου Μεγάλου χορηγού του αγώνα MITSIS HOTELS.

Με την ευχή η πανδημία να φτάσει στο τέλος της, ανανεώθηκε το ραντεβού όλων των αθλητών, οι οποίοι εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια τόσο για την Διοργάνωση, της οποίας την ευθύνη είχαν: ο Π.Ο ΡΟΔΗΛΙΟΣ η Sports Tour Hellas, η Δ.Ο.Π.ΑΡ το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο 5ος International Tour of Rhodes, κατάφερε να αναδείξει το Νησί των Ιπποτών στο παγκόσμιο ποδηλατικό στερέωμα, καθώς οι μοναδικές εικόνες που χάρισαν οι 200 ποδηλάτες διερχόμενοι από τα καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα, έκαναν τον Γύρο του Κόσμου, και σίγουρα τα αποτελέσματα τους θα δούμε στο εγγύς μέλλον. 

Οι 10 πρώτοι αθλητές της γενικής είναι οι εξής:

1. Φρέντρικ Ντβέρσνες (Νορβηγία) 11:04.09
2.Μαξιμίλιαν Κοχ (Γερμανία) 11:04.13
3.Σταν Βαν Τριχτ (Βέλγιο) 11:04.17
4.Αλεξάντερ Χέιντουκ (Γερμανία) 11:04.20
5.Νταν Χόολε (Ολλανδία) 11:04.23
6.Γιαν Χούγκερ (Γερμανία) 11:04.26
7.Ντάνιελ Τούρεκ (Τσεχία) 11:04.27
8.Γιοχάνες Χόνταπ (Γερμανία) 11:04.30
9.Πάβελ Μπέρνας (Πολωνία) 11:04.30
10.Αλέξανδρος Αγρότης (Κύπρος) 11:04.30
Οι θέσεις των Ελλήνων
29.Περικής Ηλίας (Attica Regional Team) 11:05.40
32.Μιλτιάδης Γιαννούτσος (Αίολος Αθηνών) 11:07.15
40.Δημήτρης Χριστάκος (Εθνική ομάδα) 11:11.22
63.Γιάννης Ηλιάδης (Αίολος Αθηνών) 11:14.30
74. Παναγιώτης Χριστόπουλος Χέλλερ (Εθνική ομάδα) 11:19.06
86. Εμιλιάνο Βίλλα (Εθνική ομάδα) 11:25.39
97.Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (Εθνική ομάδα) 11:38.10
99.Χάρης Καστραντάς (Εθνική ομάδα) 11:38.55
101.Κυριάκος Παπασταματάκης (Ροδήλιος) 11:40.31
102.Γιάννης Βορριάς (Ελλάδα) 11:40.39

 

Η γενική κατάταξη Κ23

1.Σταν Βαν Τριχτ (Βέλγιο) 11:04.17
2.Αλεξάντερ Χέιντουκ (Γερμανία) 11:04.20
3.Νταν Χόολε (Ολλανδία) 11:04.23
13.Δημήτρης Χριστάκος (Εθνική ομάδα) 11:11.22

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω