INTERNATIONAL TOUR OF RHODES: 1ST STAGE 138,5KM - Νικητής ο Γερμανός Maximilian Koch πάνω στο νήμα!

AUTO-MOTO 10.4.2021 | 09:35 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

INTERNATIONAL TOUR OF RHODES: 1ST STAGE 138,5KM - Νικητής ο Γερμανός Maximilian Koch πάνω στο νήμα!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Εντυπωσίασαν Μιλτιάδης και Καρατσιβής με την απόδοσή τους!

Το πρώτο ΕΤΑΠ του Διεθνές Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου, ξεκίνησε ως είθισται, με τις υπογραφές των αθλητών, από τις 25 ομάδες που συμμετέχουν. Ο αγώνας ξεκίνησε με προ εκκίνηση που δόθηκε μπροστά από το Mitsis Hotel, καθώς εφέτος φιλοξενεί όλες τις ομάδες που παίρνουνε μέρος στον Γύρο Ρόδου.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο νησί το τελευταίο τριήμερο, δεν φάνηκαν να πτοούνε τους 171 αναβάτες, οι οποίοι έδειξαν να απολαμβάνουν τόσο την ηλιοφάνεια, όσο και την ομορφιά του Ελληνικού τοπίου, που την εποχή αυτή είναι το κάτι άλλο!! Μετά το χωριό Παραδείσι, ξεκίνησαν και τα πρώτα ξεκολλήματα του αγώνα, με αποκορύφωση το 1ο sprint ευθείας, που φάνηκε ότι ξεκαθάρισε λίγο την κατάσταση, καθώς δημιουργήθηκαν αρκετά μικρά γκρουπάκια αθλητών, οι οποίοι εν συνεχεία προσπαθούσαν από κοινού να επανέλθουν στο κυρίως Γκρούπ.

Η δυτική πλευρά του νησιού πέρα από την άγρια ομορφιά της και τα γαλαζοπράσινα νερά της, διαθέτει και πολύ δυνατές αναβάσεις. Έτσι λοιπόν στα  sprint ανάβασης ο Πρωταθλητής Κύπρου Ανδρέας Μιλτιάδης κατάφερε να κερδίσει και τα 2 και να γίνει ο κάτοχος της πράσινης φανέλας. Λίγα μέτρα πίσω του ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής του ΜΤΒ, Περικλής Ηλίας, κέρδισε την 3η θέση στο πρώτο sprint, και μαζί της πολύτιμους πόντους, που τις επόμενες ημέρες θα του φανούν πολύ χρήσιμοι.

Από εκεί και για τα επόμενα 30 χιλιόμετρα, δημιουργήθηκε ένα αρκετά μεγάλο γκρούπ, το οποίο έδωσε γρήγορο ρυθμό στην κούρσα, κινήθηκε με πολλά μουαγιέ, κατά μήκος της διαδρομής. 5 χλμ  πριν από την γραμμή του τερματισμού, τα πεντάλ πήραν φωτιά, και οι προσπάθειες για να αποκολληθεί κάποιος αθλητής από το γκρούπ, δεν απέδωσαν τα δέοντα! Έτσι λοιπόν 500 μ πριν από την ολοκλήρωση του ΕΤΑΠ μήκους, 138,5χλμ ,το πολυάριθμο γκρούπ ξεκίνησε αλλεπάλληλα ντεμαράζ, τα οποία ανέδειξαν τον Γερμανό Ποδηλάτη Μαξιμίλιαν Κοχ νικητή του αγώνα, ακριβώς πάνω στην γραμμή του τερματισμού! Την στιγμή εκείνη το χρονόμετρο του αγώνα, έδειχνε, 3 ώρες, 18’ και 32”, που ήταν ο συνολικός χρόνος κάλυψης της διαδρομής.  Τα υπόλοιπα 25 λεπτά που ακολούθησαν, συνεχίστηκαν οι αφίξεις και των υπολοίπων αθλητών.

Από Ελληνικής συμμετοχής, για ακόμη μία μέρα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Παναγιώτης Καρατσιβής, έδειξε πως διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της προετοιμασίας του, καθώς πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση, για τους αθλητές under23, και έτσι βρίσκεται να φιγουράρει μεταξύ των θέσεων 20-25 στην γενική κατάταξη του International Tour of Rhodes. Αξίζει να αναφέρουμε πως και ο άλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής μας, Χρήστος Βολικάκης, που παίρνει μέρος στον αγώνα, έδειξε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, και με την συμμετοχή του στον Tour of Rhodes, αποδεικνύει έμπρακτα το πόσο πολύ τον ενδιαφέρει η αγωνιστική συμμετοχή σε αγώνες, καθώς λόγο της Πανδημίας, αρκετά διεθνή πρωταθλήματα, έχουν αναβληθεί!

Ο International Tour of Rhodes συνεχίζεται το Σάββατο 10 Απριλίου με την διεξαγωγή του 2ου ΕΤΑΠ μήκους, 150χλμ., με υψομετρική διαφορά 2.554μ και θα κινηθεί και πάλι στα ορεινά του νησιού. Η εκκίνηση θα δοθεί και πάλι από το Mitis Hotels στις 12:00. Ακριβώς!

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω