Ενόργανη γυμναστική: Καταγγελίες για προπόνηση με σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κλωτσιές και βασανιστήρια

ΑΘΛΗΤΙΚΑ 7.4.2021 | 14:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ενόργανη γυμναστική: Καταγγελίες για προπόνηση με σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κλωτσιές και βασανιστήρια

THESSNEWS-DESK

Αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής καταγγέλουν με  με επιστολή τους προς την  Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, συστηματική βία και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. 

 Στην επιστολή που έφερε στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών  μιλούν για «κοινό μυστικό» και σύστημα σε ό,τι αφορά τις προπονητικές μεθόδους, με διαστάσεις βασανιστηρίων καιο το οποίο μάλιστα ξεκινά από την ηλικία των πέντε ετών.

Μεταξύ άλλων, η επιστολή αναφέρει: «Οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές – τριες τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και στο σώμα, καθώς επίσης με κλωτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Άρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης μέχρι το σημείο εκκίνησης για να επαναλάβουν το πρόγραμμά τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα».

Όσον αφορά στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, καταγγέλλεται: «Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγκάτο ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα τη βελτίωση της ευλιγσίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη για να τους δείξουν “πως να κάνουν σωστά την άσκηση”. Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις που η παρενόχληση ήταν έξω από τα όρια της προπονητικής διαδικασίας. Πρόσωπα παρενοχλούσαν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά και τα συμβούλευαν να το κρατήσουν μυστικό. Όλο αυτό έφτασε σε σημείο εμμονής, με τα παιδιά να κρύβονται και να κλειδώνονται όπου μπορούσαν για να αποφύγουν τα άτομα αυτά».

 

 

Φωτογραφία από Женя Лопаткина από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω