Δ. Ευγενίδης στο ΡΘ για self test: Δεν είναι ασφαλής διαδικασία να τα συσκευάζου οι φαρμακοποιοί

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 7.4.2021 | 14:04 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δ. Ευγενίδης στο ΡΘ για self test: Δεν είναι ασφαλής διαδικασία να τα συσκευάζου οι φαρμακοποιοί

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για τα self tests που έλαβαν οι φαρμακοποιοί σε συσκευασίες τελικά των 25 και όχι ατομικά μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης.

«Έχουν έρθει σε συσκευασίες των 25. Το φαρμακείο θα πρέπει να τα ξεχωρίσει μετά και να τα κάνει μεμονωμένα. Απαράδεκτο για τεστ που γίνεται στο σπίτι κι έπρεπε να είναι ατομικό έτοιμο ασφαλισμένο. Δεν είναι ασφαλής διαδικασία (να ετοιμάζουν οι φαρμακοποιοί τα  test) και πάσχει σε πολλά σημεία. Μπορεί κατά την διάρκεια που το συσκευάζουμε να πέσει κάτι κάτω και να καταστραφεί το περιβάλλον που θα γίνει η συσκευασία δεν ξέρουμε αν είναι κατάλληλο ο χώρος του φαρμακείου» τόνισε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλη συσκευασία από αυτή των 25 τεμαχίων ο κ. Ευγενίδης είπε πως «στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου λέει ότι τα επόμενα που θα έρθουν από άλλες εταιρίες θα είναι μεμονωμένα. Εγώ πιστεύω τον Πανελλήνιο που ήταν στις συνομιλίες και όχι τον κ. Γεωργιάδη που δεν ήταν».

Τέλος είπε για αυτούς που θα τα προμηθευτούν «να μην το αφήσουν για Σάββατο ή Κυριακή. Να φροντίσουν να τα προμηθευτούν έγκαιρα».

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω