Γ. Δελής στο ΡΘ για εμβολιασμούς: Το πρόγραμμα της ΕΕ  έχει αποτύχει παταγωδώς

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 7.4.2021 | 11:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γ. Δελής στο ΡΘ για εμβολιασμούς: Το πρόγραμμα της ΕΕ έχει αποτύχει παταγωδώς

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο μίλησε σήμερα ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ  Γιάννης Δελής.

Για τον εμβολιασμό είπε πως «εγώ προσωπικά το έκανα το AstraZeneca. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Υστερεί πάρα πολύ η εμβολιαστική κάλυψη. Έχουν εμβολιαστεί νομίζω κάτω του 10%. Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν οι εμβολιασμοί και γιατί η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δείξει καλή διαγωγή στην ΕΕ και να μην αναζητήσει και άλλα εμβόλια».

«Νομίζω ότι το πρόγραμμα της ΕΕ  έχει αποτύχει παταγωδώς. Αυτό που βλέπουμε δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα. Έχει αποτύχει» σημείωσε.

«Νομίζω ότι το εμβόλιο είναι ένα από τα όπλα να αντιμετωπίσει την πανδημία. Το άλλο είναι η θωράκιση του συστήματος υγεία που δεν έχει γίνει δυστυχώς. Αντί να κάνουν προσλήψεις, μετακινούν και μεταφέρουν προσωπικό από άλλες κλινικές στις κλινικές covid σημείωσε ο κ. Δελής και πρόσθεσε παράλληλα ότι «αποδεικνύεται ξανά και ξανά ο παρασιτικός χαρακτήρας του ιδιωτικού τομέα. Είναι σαν να βρίσκεται σε άλλο κόσμο. Έχει στηθεί ένα πάρτι από τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να καλύψει της ανάγκες ανθρώπων άλλων παθήσεων».

 

Για την αγορά που δεν άνοιξε

«Θα μπορούσε μια χαρά να ανοίξει η αγορά τηρώντας τα μέτρα. Οι ειδικοί εισηγούνται λένε την άποψή τους. Με κυβερνητικές αποφάσεις γίνεται το άνοιγμα ή το κλείσιμο. Πρέπει να ακυρωθεί αυτή η απόφαση. Δεν νομίζουμε ότι η διασπορά γίνεται από την αγορά, από το μικρομάγαζο. Είναι μια απόφαση πέρα για πέρα άδικη» είπε ο κ. Δελής σχετικά με το λιανεμπόριο που δεν άνοιξε στις «κόκκινες» περιοχές.

 

Για τις συγκεντρώσεις 

Αναφορικά με τις συγκεντρώσεις σημείωσε πως «αυτοί που καλούν τον κόσμο σε αυτοσυγκράτηση δεν μπορούν να αξιοποιούν αυτή την κατάσταση γα να περνάνε τα νομοσχέδια. Στους εξωτερικούς χώρους η διασπορά δεν είναι τόσο έντονη και εύκολη. Από την άλλη η κυβέρνηση που φωνάζει για τις διαδηλώσεις είναι γιατί θέλει να κρύψει της ευθύνες της ότι δεν προβαίνει σε ελέγχους σε μεγάλους βιομηχανικούς χώρους. Ή στη ΔΕΗ ή στα super market ή στα αστικά».
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω