Απαιτείται σοβαρότητα για να μην χαθεί η τουριστική σεζόν

ΑΠΟΨΕΙΣ 6.4.2021 | 11:39 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Απαιτείται σοβαρότητα για να μην χαθεί η τουριστική σεζόν

THESSNEWS-DESK

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο Νίκος Νυφούδης, πρώην βουλευτής και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «εΜεις».

 

Κύριε Πρωθυπουργέ!

Υπάρχει κάποιος που να μην αισθάνεται εγκλωβισμένος στο σπίτι του, ακόμα και αν αυτό το σπίτι είναι η γαλήνη του; Υπάρχει κάποιος που να μην περιμένει την άρση των περιορισμών; Όχι. Όλοι θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι. Όμως οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι πρέπει να υπακούμε στους κανόνες του οργανωμένου κράτους. Και όταν αυτό αποφασίζει να μην ανοίξει τελικά το μαγαζί, που μόλις ετοίμασες να ανοίξεις μετά από πέντε και πλέον μήνες κατά τους οποίους παρακολουθείς κορωνοπάρτυ στις πλατείες, χειροφιλήματα στις εκκλησίες, υπουργικά βαφτίσια και πρωθυπουργικές εξορμήσεις στην ύπαιθρο, εμείς οι περισσότεροι περιμένουμε στωικά. Όχι επειδή «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν χειρότερος», ούτε επειδή «ο Κυριάκος είναι άριστος». Αλλά επειδή οι κοινωνίες λειτουργούν με θεσμούς και με διαδικασίες.

Και είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος που κάποιοι από εμάς ασκούμε κριτική στον τρόπο με τον οποίο οι εκάστοτε λειτουργοί των θεσμών –σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη για παράδειγμα– λαμβάνουν αποφάσεις και, στη συνέχεια, εφαρμόζουν αποφάσεις. Όταν λοιπόν ισχυριζόμαστε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κανένα σχέδιο διαχείρισης της κρίσης, ότι δεν έχει ορίσει καθαρά κριτήρια χαλάρωσης ή αυστηροποίησης των μέτρων, ότι δεν έχει περιφρουρήσει τα μέτρα αυτά, δεν το κάνουμε ούτε από μιζέρια, ούτε από αντιπολιτευτικό οίστρο. Είναι μάλλον σαφές ότι η διαχείριση της πανδημίας μετά το τέλος του πρώτου lockdown απέτυχε. Ας μη γελιόμαστε εκτρέποντας τη συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καλύτερος από τη Νέα Δημοκρατία.

Και ως φορολογούμενοι πολίτες αυτής της χώρας δεν μας ενδιαφέρει τί κάνανε οι προηγούμενοι. Ζούμε στο σήμερα. Το σήμερα λοιπόν απαιτεί σοβαρότητα από τα Κυβερνητικά στελέχη, σκληρή δουλειά από την Τοπική ηγεσία, -Δήμαρχο και Περιφερειάρχη- και αυστηρό έλεγχο από την Αντιπολίτευση. Χωρίς αυτά φτάνουμε στη σημερινή κατάσταση. Μια κατάσταση που δεν χαροποιεί κανέναν. Ο καθένας κοιτάει την προσωπική του ευδαιμονία, την καλοπέρασή του και να το γράψω απλά «την πάρτη του». Έτσι δεν θα πάμε πολύ μακριά. Τα κρούσματα δεν θα πέσουν ούτε τον Μάιο, θα μας βάλουν σε κόκκινη λίστα πολλές χώρες και έτσι θα χαθεί και η τουριστική σεζόν. Τότε λοιπόν να δω τους «επαναστάτες της φακής», πολιτικούς και πολίτες να ξιφασκούν για το ποιος φταίει.

Εγώ, δεν μπορώ να σας πω ποιος θα φταίει. Το σίγουρο είναι πως θα έχει υποστεί τις συνέπειες ο πολίτης που υπάκουσε, που ακολούθησε τους κανόνες, ο επιχειρηματίας που έκλεισε το μαγαζί του, και αυτό κομμάτι της κοινωνίας που δεν σκέφτεται μόνο τον εαυτό του. Και τότε που θα έχει χαθεί η λογική και από αυτούς, δε νομίζω να έχει πολύ σημασία ποιος θα κυβερνά, διότι δεν θα υπάρχει λαός να κυβερνηθεί…

 

Φωτογραφία από Andy Bay από το Pixabay

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω