Χρ. Γιαννούλης στο ΡΘ για λιανεμπόριο: Αυτό που έγινε είναι σχέδιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 6.4.2021 | 11:48 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χρ. Γιαννούλης στο ΡΘ για λιανεμπόριο: Αυτό που έγινε είναι σχέδιο

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για την πανδημία και την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης  για «μπλόκο» της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, μίλησε σήμερα ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Σάκη Μόσχη.

Αναφερόμενος στην απόφαση για το λιανεμπόριο ο κ. Γιαννούλης τόνισε πως «αυτό που συνέβη την Τέταρτη δεν είναι τυχαίο ούτε επιπολαιότητα. Είναι σχέδιο. Το σχέδιο Πισσαρίδη που έχει γίνει ευαγγέλιο της Νέας Δημοκρατίας με την μορφή του Ταμείου Ανάκαμψης. Εκεί προβλέπεται το κλείσιμο 100.000 μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων ο τζίρος των οποίων πρέπει να δοθεί ως αντίδωρο στα ένα-δύο επιχειρηματικά πολυεθνικά σχήματα, που θα έρθουν υποτίθεται να επενδύσουνε με ξένα κόλλυβα να κάνουν μνημόσυνο. Αυτοί οι 100.000 πρέπει να κλείσουν . Για να κλείσουν πρέπει να εργαλειοποιηθεί και  η πανδημία ώστε να βυθιστούν πλήρως».

«Ο πόλεμος κατά του μικρού εμπόρου δεν έχει σχέση μόνο με την πανδημία είναι μια πολιτική συνειδητή επιλογή. Την Τετάρτη δεν βγαίνεις να δημιουργήσεις προσδοκίες σε ανθρώπους καμένους οικονομικά που από το πουθενά όχι από το περίσσευμα θα βρούνε έναν τρόπο να ανοίξουν τα καταστήματά τους από την Δευτέρα. Την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης ήταν στην Βουλή και έλεγε θα ανοίξει η αγορά. Δεν τον ειδοποίησε κανείς ότι έχουμε ένα alert από Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα;». είπε ο κ. Γιαννούλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις 13 Απριλίου θα παρουσιάσει το οικονομικό του πρόγραμμα «θα πούμε την αλήθεια μας. Πιστεύετε ότι τα χρέη που σωρεύονται στην εστίαση θα πληρωθούν; Πιστεύετε ότι θα αντέξουν οι μικρομεσαίοι; Τρεις άξονες θα αναπτυχθούν στις 13 Απριλίου. Το μοντέλο παραγωγής, το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους και η πραγματική αξιολόγηση του Ταμείου Ανάπτυξης» τόνισε ο κ. Γιαννούλης.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω