Δ. Ευγενίδης στο ΡΘ: Τι είπε για την διάθεση των self tests και την διαδικασία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 6.4.2021 | 10:13 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δ. Ευγενίδης στο ΡΘ: Τι είπε για την διάθεση των self tests και την διαδικασία

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Θεωρώ ότι δεν θα πεταχτεί κανένα εμβόλιο θα βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθούν όλα. Μακάρι να υπάρχουν ελεύθερα εμβόλια και ας είναι AstraZeneca. Μέχρι τώρα γκρινιάζαμε που δεν έχουμε» είπε σήμερα μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca είπε πως «υπάρχει ανησυχία από τον κόσμο με αυτά που διαβάζει και ακούει και κάποια είναι γεγονότα όσον αφορά τα αποτελέσματα στην υγεία πολιτών. Λογικό είναι να ανησυχούν τον κόσμο. Πάντοτε περιμένουμε να ακούσουμε τα αποτελέσματα των ειδικών. Και στην Μ. Βρετανία υπάρχουν περιστατικά. Ο όγκος είναι μεγάλος και γι’ αυτό είναι και περισσότερα τα περιστατικά απ’ ότι στην χώρα μας».

Για τα self test ξεκαθάρισε πως «απαγορεύεται να γίνει στον χώρο του φαρμακείου» ενώ για την διαδικασία είπε πως «θα ανοίξει πλατφόρμα για αυτούς που δικαιούνται με το ΑΜΚΑ τους να προμηθευτούν δωρεάν test. Να μην τρέξουν όλοι αύριο. Η πλατφόρμα θα ανοίξει από Τετάρτη βράδυ μάλλον γιατί τα test θα έρθουν αύριο το πρωί».

Φωτογραφία από Alexandra_Koch από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω