Η Ηλεκτροκίνηση σε νέα βάση

AUTO-MOTO 2.4.2021 | 07:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η Ηλεκτροκίνηση σε νέα βάση

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) επί 30 ολόκληρα χρόνια (από το 1991) αποτελεί το σημείο συνάντησης και συνεργασίας όλων των σημαντικών εκπροσώπων  που σχετίζονται με την Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

 

Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από εκπροσώπους της έρευνας, των μεγάλων επιχειρήσεων ανάπτυξης και πώλησης φορτιστών και μερών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εισαγωγής εξειδικευμένων ηλεκτρικών οχημάτων, μηχανικούς-μελετητές και εκπροσώπους των αυτοκινητοδρόμων και των δικτύων φόρτισης.

Το νέο Δ.Σ. δημιούργησε Ομάδες Εργασίας για θέματα φόρτισης, για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και για τα συστήματα εκπαίδευσης κι επιμόρφωσης του προσωπικού υποστήριξης, αλλά και ευαισθητοποίησης του ευρέος κοινού. Κεντρικός στόχος των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, είναι η ανάπτυξη σχεδίου «εθνικής αρχιτεκτονικής» και η εφαρμογή κατάλληλου πλαισίου προδιαγραφών, παράλληλα με τη δημιουργία του εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτροκίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, το νέο Δ.Σ. απευθύνει ανοικτό κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, ή φυσικό πρόσωπο, να συνταχθεί με  το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. για την ταχεία, αλλά και ορθή προώθηση της Ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ., που αποτελείται από:

 

Ονοματεπώνυμο

Ρόλος στο ΔΣ

Ιδιότητα

ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πρόεδρος

Διευθυντής ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

ΚΙΑΡΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Αντιπρόεδρος

Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας

Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

ΚΟΚΚΟΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γενικός Γραμματέας

Γεν. Διευθυντής  ΑΒΒ Α.Ε.

ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ταμίας

Διευθύνων Σύμβουλος Γερανολιμενική Α.Ε.

ΣΤΑΥΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Μέλος

Πρόεδρος HELLASTRON

ΘΑΣΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Μέλος

Υπεύθυνος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Robert Bosch Α.Ε.

ΤΑΪΓΑΝΙΔΟΥ ΚΙΚΗ

Μέλος

MSc Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 

 

Σχετικά με το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.

Μέλη του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. είναι φυσικά πρόσωπα, καθώς και σημαντικοί φορείς, όπως Ερευνητικά Ινστιτούτα και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εταιρείες ανάπτυξης κι εμπορίας φορτιστών, εισαγωγείς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εταιρείες ανάπτυξης ηλεκτρονικών και υποσυστημάτων για οχήματα, Δίκτυα Φόρτισης, παρόχους Ηλεκτρισμού, Αυτοκινητόδρομους, καθώς και στελέχη από άλλες συναφείς δραστηριότητες.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω