Ξανά υποσχέσεις για την καύση γεωργικών υπολειμμάτων

THESSCITY 5.3.2021 | 22:26 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ξανά υποσχέσεις για την καύση γεωργικών υπολειμμάτων

THESSNEWS-DESK

Με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος. Πάλι στην ατζέντα το χρόνιο πρόβλημα με την καύση γεωργικών υπολειμμάτων από τους αγρότες.

 

Συνάντηση εργασίας με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης αρχιπύραρχο, Κωνσταντίνο Δαδούδη είχε σήμερα στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας, Ζήσης Βαϊνάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας  καθώς και επιμέρους ζητήματα που διαχειρίζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα όρια του Δήμου Χαλκηδόνος.

 

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος συζήτησε με τον κ. Δαδούδη το θέμα της ύπαρξης δεκάδων ανεξέλεγκτων παράνομων χωματερών σε πολλές περιοχές του Δήμου, οι οποίες αποτελούν εστίες πυρκαγιάς και μόλυνσης καθώς επίσης και ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής, αυτό της καύσης γεωργικών υπολειμμάτων από τους αγρότες. Συμφωνήθηκε να υπάρξει κοινή δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και του Δήμου Χαλκηδόνος τόσο για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, όσο και για την καλύτερη αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος έθεσε το ζήτημα της αναβάθμισης του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Κουφαλίων με την εγκατάσταση πυροσβεστικού κλιμακίου στον Δήμο Χαλκηδόνος. Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος θα υποβάλει σχετική πρόταση χρηματοδότησης έργων και δράσεων πολιτικής προστασίας όπως η εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρησιακού κέντρου, η προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων, η εγκατάσταση συστημάτων πυρανίχνευσης σε αλσύλλια του Δήμου, η προμήθεια εξοπλισμού για τον πυροσβεστικό εθελοντικό σταθμό και άλλα σχετικά.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω