Στην μάχη κατά του Covid όλη η SEAT

AUTO-MOTO 3.3.2021 | 00:05 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στην μάχη κατά του Covid όλη η SEAT

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Αυτοκινούμενα CUPRA ως κινητά κέντρα εμβολιασμού σε απομακρυσμένα χωριά της Ισπανίας.

 

Η SEAT S.A. και το Καταλανικό Υπουργείο Υγείας συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, μόλις διατεθούν επαρκείς δόσεις για το μαζικό εμβολιασμό της κοινωνίας κατά του COVID-19. Η εταιρεία προσφέρθηκε να παραχωρήσει το υγειονομικό της προσωπικό για να υποστηρίξει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας κατά τη χορήγηση των εμβολίων και να εμβολιάσει τους υπαλλήλους της SEAT και του Ομίλου Volkswagen στην Καταλονία και τις οικογένειες τους καθώς και τον πληθυσμού σε κοντινές περιοχές. Με αυτήν τη συνεργασία, η εταιρεία επιθυμεί να αποδείξει τη δέσμευσή της προς την κοινωνία και το πνεύμα της συμβολής της στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η SEAT S.A. θα ανοίξει ένα από τα κτίρια της, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Martorell, ως εμβολιαστικό κέντρο για τους κατοίκους της περιοχής Baix Llobregat, όπου το υγειονομικό προσωπικό της εταιρείας θα διαχειρίζεται τις δόσεις των εμβολίων. Με αυτήν τη δράση, η οποία θα εφαρμοστεί μόλις θα είναι διαθέσιμα αρκετά εμβόλια, η SEAT S.A. στοχεύει να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανοσοποίησης του πληθυσμού στο σύνολό του και στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα μπορούσε να χορηγήσει περίπου 8.000 δόσεις την ημέρα ή 160.000 δόσεις το μήνα. Επιπλέον, μέσω εξουσιοδότησης από τις υγειονομικές αρχές, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων προσφέρθηκε επίσης να εμβολιάσει όλους τους υπαλλήλους της SEAT S.A. και του Ομίλου Volkswagen στην υπόλοιπη Ισπανία, καθώς και τις οικογένειές τους, συνολικά περίπου 50.000 άτομα, μόλις τα εμβόλια είναι διαθέσιμα.

 Ο Wayne Griffiths δήλωσε: «Η παραγωγή αναπνευστήρων που αναλάβαμε στην αρχή της πανδημίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα που ανέλαβε η SEAT στην 70ετή ιστορία της. Η άφιξη των εμβολίων σηματοδοτεί μια περίοδο μεγάλης αισιοδοξίας. Πιστεύουμε ότι η πρόληψη και τα εμβόλια είναι η απάντηση για να ξεπεραστεί η πανδημία και να επανενεργοποιηθεί γρήγορα όλη η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα». Ο Xavier Ros με τη σειρά του δήλωσε «στη SEAT διατηρούμε υψηλά πρότυπα υγειονομικής περίθαλψης των εργαζομένων μας για χρόνια και κατά τη διάρκεια της πανδημίας καταφέραμε να το αποδείξουμε για άλλη μια φορά, καταγράφοντας πολύ χαμηλά ποσοστά μόλυνσης στο εργατικό δυναμικό μας. Τώρα θα βοηθήσουμε στη καταπολέμηση του ιού πέρα από τη δική μας εταιρεία με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, αυτό του εμβολιασμού».

Ο Pere Aragonès εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη «διαρκή προθυμία της SEAT να συνεργαστεί με την Kαταλανική Kυβέρνηση και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες αυτής της κορυφαίας εταιρείας στην υπηρεσία της χώρας». Επίσης, τόνισε «τη δέσμευση της εταιρείας προς τους πολίτες, όπως αποδεικνύεται με πρωτοβουλίες σαν αυτή που παρουσιάζουμε σήμερα καθώς και σε άλλες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας όταν εφευρέθηκε ένα νέο σύστημα αναπνευστήρα που έσωσε πολλές ζωές». Ομοίως, η Alba Vergés υπογράμμισε ότι «η συμφωνία μεταξύ της Generalitat και της SEAT είναι ένα ακόμη παράδειγμα ότι ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 απαιτεί τη συνεργασία όλων. Στο Υπουργείο Υγείας είμαστε ευγνώμονες για αυτήν τη συνεργασία, αλλά είναι σημαντικό να λάβουμε περισσότερα εμβόλια προκειμένου να επιταχύνουμε τις προσπάθειες εμβολιασμού».

Αυτοκινούμενα CUPRA ως κινητά κέντρα εμβολιασμού σε απομακρυσμένα χωριά. Στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση της Καταλονίας, η SEAT S.A. δεσμεύτηκε να βοηθήσει στη διανομή του εμβολίου σε πόλεις όπου είναι απαραίτητο, προκειμένου να συμβάλει στην επέκταση του εμβολιασμού στο μέγιστο αριθμό ατόμων, στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Η εταιρεία θα ταξιδέψει σε αυτές τις τοποθεσίες με οχήματα της CUPRA που χρησιμοποιούν οι οδηγοί κατά τη διάρκεια αγώνων και τα οποία έχουν προσαρμοστεί για τη συγκεκριμένη χρήση.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω