Θεσσαλονίκη: Κοινές δράσεις από εμπόρους - Τι προέκυψε από την σύσκεψη 13 συλλόγων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 1.3.2021 | 23:01 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονίκη: Κοινές δράσεις από εμπόρους - Τι προέκυψε από την σύσκεψη 13 συλλόγων

THESSNEWS-DESK

Απόφαση για κοινή δράση εμπόρων υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Η πρώτη σύσκεψη των 13 εμπορικών συλλόγων. 

 

Όπως αναφέρει το ΕΕΘ στην ανακοίνωσή του ο κοινός τόπος της πρώτης διάσκεψης των 13 εμπορικών συλλόγων του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και των σωματείων κρεοπωλών και ψιλικών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά, με πρωτοβουλία του Τμήματος Επαγγελματιών του ΕΕΘ, ήταν ότι οι φορείς μπορούν και πρέπει να συνεργάζονται γιατί η συνεργασία αυτή θα κάνει τους αγώνες τους πιο ισχυρούς. 

«Πρέπει να μάθουμε να δρούμε μαζί γιατί τα προβλήματα είναι κοινά. Και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, του οποίους είστε όλοι μέλη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά αυτές τις προσπάθειες», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

Η κ. Φανή Μπλιούμη, Πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών του ΕΕΘ σημείωσε ότι η καμπάνια για τα μέτρα κατά του Κορονοϊού στα καταστήματα, που «έτρεξε» με ευθύνη του ΕΕΘ, αποτέλεσε μία πολύ καλή αρχή στη συνεργασία των φορέων που είναι και λόγω της συγκυρίας της Πανδημίας επιβεβλημένη!

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, που χαιρέτισε την τηλεδιάσκεψη κάλεσε τους συμμετέχοντες να εργαστούν από κοινού και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλει και αυτός από την πλευρά του για να βρεθεί και να υλοποιηθεί ένα ευρύ πλαίσιο κοινών δράσεων.

Ο Κλεόβουλος Θεοτόκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΕΘ, σημείωσε ότι οι πρόσφατες δράσεις του Επιμελητηρίου με τα δωρεάν τεστ όπως και η καμπάνια ενημέρωσης με τις αφίσες απέδειξαν ότι η κάθε παρέμβαση είναι περισσότερο  επιτυχημένη όταν υποστηρίζεται από πολλούς φορείς.

Ο Κώστας Ιακώβου, Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΘ, που συμμετείχε και με την ιδιότητα του Σωματείου Καπνοπωλών- ψιλικών και περιπτέρων, σημείωσε από την πλευρά του ότι στις δύσκολες ημέρες που περνά ο κλάδος του εμπορίου θα πρέπει να σχεδιαστούν μέτρα και πρωτοβουλίες που θα εκφράζουν τους δυνατόν περισσότερο φορείς.

Στις παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποι των 13 εμπορικών συλλόγων αλλά και των δύο μεγαλυτέρων σωματείων του κλάδου (των κρεοπωλών και των καπνοπωλών- ψιλικών- περιπτέρων), αναφέρθηκαν στην πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης που πήρε η κυβέρνηση αλλά και στα προβλήματα του κλάδου, ανέλυσαν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους και υπέβαλαν προτάσεις για δράσεις και πρωτοβουλίες.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από τους εξής εμπορικούς συλλόγους: Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Ευόσμου- Κορδελιού, Ηιούπολης, Θέρμης, Καλαμαριάς, Λαγκαδά, Πυλαίας, Σίνδου, Ωραιοκάστρου, Σταυρού, Βρασνών, Ελευθερίου- Κορδελιού, Βασιλικών καθώς και του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω