Πρύτανης ΑΠΘ στο ΡΘ: Η κατάληψη του κτηρίου διοίκησης συνεχίζεται – Επανεκτίμηση της κατάστασης την Δευτέρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 27.2.2021 | 10:41 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πρύτανης ΑΠΘ στο ΡΘ: Η κατάληψη του κτηρίου διοίκησης συνεχίζεται – Επανεκτίμηση της κατάστασης την Δευτέρα

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Η ένταση με την έννοια της κατάληψης του κτηρίου διοίκησης συνεχίζεται. Την Δευτέρα θα συνεδριάσουμε ξανά και θα εκτιμήσουμε την κατάσταση» είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Χρήστο Νικολαΐδη ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

«Εμείς είμαστε ομόφωνα ταγμένοι στην δημοκρατική λειτουργία του πανεπιστημίου. Καλούμε όλους όσους έχουν την οποιαδήποτε διαφωνία για το οτιδήποτε να την εκφράσουν δημοκρατικά αρκεί ο τρόπος αυτός τουλάχιστον από ένα σημείο και μετά να μη γίνεται τροχοπέδη στην λειτουργία ενός τέτοιοι ιδρύματος» τόνισε ο πρύτανης.

«Η οποιαδήποτε διαμαρτυρία είναι ευπρόσδεκτη αλλά να μην είναι τέτοια που στο όνομά της αντιστρατεύεται η κατασπαταλάται η έννοια της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης. Δεν αρμόζει σε έναν τέτοιο πανεπιστήμιο να υπάρχουν τέτοιου είδους πράξεις» σημείωσε.

Σχετικά με τα επεισόδια στο πανεπιστήμιο την περασμένη Δευτέρα ο πρύτανης είπε πως «το πανεπιστήμιο για λόγους νομιμότητας ενημέρωσε την Εισαγγελία. Οφείλαμε ως διοίκηση να ενημερώσουμε».

Ερωτηθείς για δημοσίευμα και τους σκληρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του ο πρύτανης τόνισε πως «η δημοκρατική μου πορεία και ευαισθησία είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει. Όταν όμως γράφεται κάτι θα πρέπει να είναι σίγουρος κάτι για το τι γράφει. Σε κάθε περίπτωση όμως είμαι υπερήφανος για την πορεία μου. Έκανα ότι έπρεπε για να είμαι νόμιμος ως προς το κράτος και από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι απόψεις».
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω