Θεσσαλονίκη: Από το... «παράθυρο» οι εμβολιασμοί σε ιδρύματα - Τι λέει στο ΡΘ μητέρα παιδιού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 27.2.2021 | 10:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονίκη: Από το... «παράθυρο» οι εμβολιασμοί σε ιδρύματα - Τι λέει στο ΡΘ μητέρα παιδιού

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αντιδράσεις προκαλούν οι αποκαλύψεις για τους παράτυπους εμβολιασμούς στον «Άγιο Δημήτριο» και τον «Άγιο Παντελεήμονα» στη Θεσσαλονίκη.

Αγανάκτηση από τους γονείς του ιδρύματος που άφωνοι μαθαίνουν ότι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδρύματα, εμβολιάστηκαν και τα δικά τους παιδιά, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα, έμειναν ανεμβολίαστα.

Όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η  κ. Ολυμπία Κορδά, πρόεδρος του Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ, Αρωγή του ιδρύματος «Άγιος Δημήτριος», την ώρα που από το ίδρυμα τους είχαν στο ‘περίμενε’, μάθαιναν από την τηλεόραση για τους εμβολιασμούς ‘από το παράθυρο’.

Όπως είπε αρχικά ήρθαν έρθει στα χέρια τους από το ίδρυμα τα έγγραφα τα οποία έπρεπε να συμπληρώσουν προκειμένου να γίνει ο εμβολιασμός του παιδιού τους στις 16 Φεβρουαρίου.

Στις 9 Φεβρουαρίου ήρθε στα χέρια των γονιών νέο έγγραφο με το οποίο τους γνωστοποιούσαν ότι θα τους ενημερώσουν για τον χρόνο του εμβολιασμού. «Όχι ότι ακυρώνεται αλλά ότι θα μας ενημερώσουν» υπογράμμισε η κ. Κορδά.

Όταν όμως στις 15 του μηνός ένας γονέας πήρε τηλέφωνο στο ίδρυμα για να ρωτήσει τι ώρα θα γίνει ο εμβολιασμός την επομένη, τους είπαν ότι ο εμβολιασμός δεν θα γίνει.

Όταν η ίδια τηλεφώνησε στο ίδρυμα για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει της είπαν ότι ‘επειδή εμφανίστηκαν και άλλα άτομα γύρω στα 50, ο ΕΟΔΥ τους είπε ότι δεν θα γίνει ο εμβολιασμός στις 16 του μηνός και θα μας ενημερώσουν  πότε θα γίνει….περιμένετε».

Μάλιστα η κ. Κορδά είπε ότι έμαθε για τις εξελίξεις από την τηλεόραση και αναρωτήθηκε γιατί αφού, όπως λένε, περίσσεψαν εμβόλια στις 16 του μηνός δεν ενημέρωσαν τους γονείς; «Τα παιδιά μας ήταν εκεί, εκείνη την ημέρα, στο Κέντρο ημέρας» σημείωσε.

Η κ. Κορδά υπογράμμισε πως υπάρχουν γονείς που λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους, δεν τα έχουν βγάλει από το σπίτι από τον περασμένο Μάρτιο ενώ για να μπορέσουν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο ίδρυμα είναι υποχρεωμένοι κάθε εβδομάδα να κάνουν μοριακό τεστ.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω