Πώς είναι να είσαι σύγχρονη Business Woman και Μαμά στην Ελλάδα του covid-19

ΑΠΟΨΕΙΣ 26.2.2021 | 13:13 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πώς είναι να είσαι σύγχρονη Business Woman και Μαμά στην Ελλάδα του covid-19

ΤHESSNEWS

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα covid-19 στη χώρα μας – τότε που κανείς δεν ήξερε πού θα μας οδηγήσει όλο αυτό, που η πρώτη καραντίνα ήταν ένα αστείο και μια εύκολη δικαιολογία για να μείνουμε σπίτι – τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά και πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ασφυκτιούν υπό το βάρος των απαγορεύσεων που φαίνεται να μην έχουν τέλος.

 

Κι όμως, υπάρχουν κι εκείνοι οι επιχειρηματίες που άνοιξαν τα φτερά τους σε έναν άλλο κόσμο, παράλληλο αλλά και πραγματικό, στον κόσμο των virtual ή online ή digital επιχειρήσεων – σε έναν κόσμο που οπωσδήποτε προϋπήρχε αλλά δεδομένων των συνθήκων άνθισε περισσότερο.

Μία τέτοια επιχειρηματίας είναι η Άννα Χατζηδάκη, Virtual Assistant και ιδρύτρια του brand https://chatzidaki.com/  και όταν την ρωτήσαμε τι ακριβώς κάνει μία Virtual Assistant, μας απάντησε πως: «Μία VA είναι ένα πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε άλλες επιχειρήσεις από μια απομακρυσμένη τοποθεσία. Mπορεί να κάνει οτιδήποτε κάνει και ένα προσωπικό υποστήριξης, εκτός από το να φέρνει τον καφέ. Ωστόσο, τα εικονικά καθήκοντα υποστήριξης δεν περιορίζονται σε εργασίες γραφείου. Πολλοί VA παρέχουν μάρκετινγκ, σχεδιασμό ιστοσελίδων και άλλες υπηρεσίες».

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα από οικογένεια με ιστορία στο Marketing. Μεγάλωσε στο στούντιο ήχου των γονιών της και ήδη από τότε συμμετείχε σε διαφημίσεις, είτε έντυπες, είτε σε ραδιοφωνικές. Ολοκλήρωσε τις σπουδές και την κατάρτιση της πάνω στο Digital & Social Media Marketing, το Στρατηγικό Email Marketing, το E-shop Management και το Online Business. Το εργασιακό της υπόβαθρο είναι στην διοικητική υποστήριξη και εργάστηκε συνολικά 5 χρόνια ως Personal Assistant και εν συνεχεία ως Υπεύθυνη Marketing. Όπως αναφέρει και η ίδια «Η γνώση και η εκπαίδευση όμως δε σταματούν ποτέ και αυτή τη στιγμή είμαι φοιτήτρια του Μεσογειακού Κολλεγίου!»

Όμως η Άννα Χατζηδάκη δεν είναι μόνο επιχειρηματίας αλλά και σύζυγος και μαμά δύο υπέροχων κοριτσιών. Μάλιστα, η δημιουργία της οικογένειας της και η επιθυμία της να είναι δίπλα στα παιδιά της ήταν η αφορμή για να δημιουργήσει τη δική της online επιχείρηση και να εργάζεται από το σπίτι : «Το Marketing ήταν σχεδόν μονόδρομος για μένα και μια μεγάλη αγάπη, μαζί με την οικογένεια που δημιούργησα με τον σύζυγο μου. Αυτές οι μεγάλες αγάπες ήταν αφορμή να δημιουργήσω την δική μου επιχείρηση, ώστε να μπορώ να εργάζομαι από το σπίτι και να συνδυάζω με τον καλύτερο τρόπο, το επάγγελμα που τόσο μου αρέσει με την φροντίδα των ανθρώπων που αγαπώ», αναφέρει η ίδια.

«Τι κάνω συνήθως μέσα στη μέρα μου; Θα με βρεις να παίζω με τα παιδιά μου ή να τα βοηθώ στα μαθήματα τους, να κάνω έρευνα στα social media και παράλληλα να επικοινωνώ με ανθρώπους του κλάδου μου,  να φροντίζω το σπίτι μου και να παρακολουθώ σεμινάρια ή να δοκιμάζω νέες τεχνικές marketing».

Το brand https://chatzidaki.com/ είναι ένας ιστοχώρος που αγαπά να προσφέρει υποστήριξη σε δημιουργικούς επιχειρηματίες που θέλουν να αναπτύσσουν την επιχείρηση τους με έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες. Η ίδια η Άννα Χατζηδάκη συνεργάζεται κυρίως με coaches, με δημιουργούς online σεμιναρίων και διάφορων ψηφιακών προϊόντων και γενικά με επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σε ελληνόφωνους σε όλο τον κόσμο.

Την εποχή την πανδημίας, δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να δουλεύει κι όταν ακόμα  περισσότεροι άνθρωποι αναζήτησαν τρόπο να δουλέψουν online, ήταν ήδη εκεί για να τους καθοδηγήσει. Όπως αναφέρει η ίδια: «Ναι, όταν έχεις μάθει να δουλεύεις όταν τα παιδιά είναι στο σχολείο και αυτό δεν υφίσταται για κάποιο διάστημα, τα πράγματα δυσκολεύουν. Όμως είχα τη δυνατότητα να διαμορφώσω το πρόγραμμα της δουλειάς έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα – και ναι, να ζητήσω βοήθεια! Όταν παρακινείς τους επιχειρηματίες να ζητήσουν βοήθεια γιατί δεν είναι δυνατό να τα κάνουν όλα μόνοι τους, γιατί είναι σημαντικό να αφιερώνουν χρόνο στην ανάπτυξη τους, δεν είναι κάτι που μπορείς και πρέπει να κάνεις κι εσύ; Αυτό έκανα!»

Μάλιστα, όταν διαπίστωσε ότι η ίδια δεν ήταν δυνατό να εξυπηρετήσει τους πάντες, βρέθηκε κάποιος να της δώσει την ιδέα να εκπαιδεύσει κι άλλες γυναίκες και το γεγονός ότι δεν προλάβαινε να είναι εκεί για όλους, ήταν η αφορμή για το επόμενο βήμα.

Αποφάσισε να εκπαιδεύσει γυναίκες , συνήθως μητέρες, δημιουργικές, με πολύ εμπειρία σε κάποιο τομέα ή σχετικές σπουδές και φυσικά μεγάλα όνειρα για την επαγγελματική τους πορεία, να ακολουθήσουν τον δρόμο της, να μάθουν από την εμπειρία της και να κάνουν το ταλέντο τους επάγγελμα. Γιατί ναι, είναι εφικτό να είσαι ταυτόχρονα μαμά και επιχειρηματίας, να είσαι εκεί όταν σε χρειάζονται τα παιδιά σου και παράλληλα να δουλεύεις πάνω στα πιο δημιουργικά σου όνειρα και να τα πραγματοποιείς.

«Το συμβουλευτικό μου πρόγραμμα “Γίνε επαγγελματίας Virtual Assistant και βρες τον πρώτο σου πελάτη” αλλά και το ηλεκτρονικό βιβλίο μου “Γίνε VA - Τα 10 βήματα για να κάνεις το ταλέντο σου επάγγελμα και να εργάζεσαι με τους δικούς σου όρους” είναι ο δικός μου τρόπος να δώσω σε όλες τις γυναίκες την ευκαιρία να ζουν και να εργάζονται όπως επιθυμούν και έχουν ονειρευτεί. Άλλωστε, αυτό είναι και το μότο μου: “Ποτέ μην σταματήσεις να εργάζεσαι για τα όνειρα σου”»!

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω