Επεισόδια στο ΑΠΘ: Χημικά και προσαγωγές φοιτητών που είχαν καταλάβει το κτήριο διοίκησης (VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 22.2.2021 | 14:12 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Χημικά και προσαγωγές φοιτητών που είχαν καταλάβει το κτήριο διοίκησης (VIDEO)

THESSNEWS-DESK

Ένταση και χημικά σημειώθηκαν νωρίτερα στο ΑΠΘ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο κτήριο διοίκησης του πανεπιστημίου το οποίο από το πρωί τελούσε υπό κατάληψη από ομάδα φοιτητών.

Οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία. Ακολούθησαν συμπλοκές με την αστυνομία, χημικά και προσαγωγές ατόμων.

Στο σημείο βρέθηκαν και καθηγητές. «Απαράδεκτο. Ο πρύτανης να πάρει την ευθύνη να έρθει να δει τους φοιτητές του να συλλαμβάνονται να είναι εδώ» είπε στον αέρα του Ράδιο Θεσσαλονίκη η Ρία Καλφακάκου. «Απολύτως καταδικαστέο. Ο πρύτανης έχει ευθύνη για αυτό που έγινε εδώ σήμερα» είπε από την μεριά του ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Η παρουσία των ΜΑΤ δεν διευκολύνει είδατε τα αποτελέσματα ελπίζω η κυβέρνηση να το καταλάβει» είπε ο κοσμήτορας τμήματος Οικονομικών Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

 

Το πρωί ο πρύτανης είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι, ενημέρωσε την εισαγγελία για το ζήτημα για την κατάληψη του κτηρίου.

«Σήμερα το πρωί στο κτήριο διοίκησης, μια παραταξιακή ομάδα προσήλθε για να καταλάβει τους χώρους διοίκησης του Πανεπιστημίου. Οποιαδήποτε δημοκρατική διαμαρτυρία είναι αποδεκτή όμως η παρεμπόδιση της άσκησης της εργασίας στο όνομα της οποιαδήποτε άποψης πλέον, δεν γίνεται αποδεκτή» τόνισε.
 

 

Δείτε βίντεο και το Live του Ράδιο Θεσσαλονίκη 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω