Κορωνοϊός: Πρόστιμο 11.000 ευρώ σε ζευγάρι Βορειοηπειρωτών που πήγαιναν στο νοσοκομείο Ηγουμενίτσας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 22.2.2021 | 11:46 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κορωνοϊός: Πρόστιμο 11.000 ευρώ σε ζευγάρι Βορειοηπειρωτών που πήγαιναν στο νοσοκομείο Ηγουμενίτσας

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόστιμο 11.000 ευρώ επέβαλε η αστυνομία σε ζευγάρι Βορειοηπειρωτών, οι οποίοι έπρεπε να μεταβούν επείγοντος σε νοσοκομείο στην  Ηγουμενίτσα γιατί η κοπέλα είχε επιπλοκές με την εγκυμοσύνη της.

Για το περιστατικό μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Λεωνίδας Παπάς ο οποίος έχει διατελέσει Πρόεδρος της ομογενικής οργάνωσης «Ομόνοια» λέγοντας πως «το ζευγάρι κάλεσε ταξί για τα πάνε στο νοσοκομείο. Η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του ταξί και τον σύζυγο και την κοπέλα την πήγαν στον γυναικολόγο μόνοι τους. Τους επιστρέψανε στα σύνορα μετά από κάποιες ώρες δίνοντάς τους και πρόστιμο από 500 ευρώ στον καθένα γιατί δεν είχαν συμπλήρωσε το PLF και από 5.000 ευρώ στον καθένα για παράνομη είσοδο στην χώρα. Πρόκειται για Έλληνες πολίτες που πήγαν να σώσουν το παιδί τους και το πρόστιμο ήταν αυτό».

Όπως είπε «το ζευγάρι ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία κάνοντας την ένσταση και αναμένεται να δούμε τι θα γίνει».

«Την περίοδο αυτή όλοι ζούμε ειδικές καταστάσεις. Ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου είμαστε διπλά καταδικασμένοι γιατί παρ’ όλο που εμείς είμαστε σε ένα άλλο κράτος , έχουμε γεωγραφική συνέχεια με την Ελλάδα και η ζωή μας ήταν στενά συνδεδεμένη με την Ελλάδα. Για εμάς σχεδόν αυτά τα σύνορα είχαν ξεθωριάσει είχαμε άμεση σχέση με την Ελλάδα» σημείωσε.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω