Λίνα Μενδώνη: Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος (VIDEO)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 19.2.2021 | 13:04 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Λίνα Μενδώνη: Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος (VIDEO)

THESSNEWS-DESK

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Η συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα έγινε με αφορμή τις εξελίξεις με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση από γνωστά πρόσωπα του θεάτρου.

"Ο Δημήτρης Λιγνάδης μάς εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μάς πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά" είπε η κ. Μενδώνη.

Μάλιστα υπογράμμισε πως από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες γύρω από το όνομά του  πιέστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να αποκαλύψει εάν σχετίζεται με όλα αυτά.

Αναφερόμενη σε πληροφορίες που κάνουν λόγο για φιλικές σχέσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη  και της ίδιας με τον Δημήτρη Λιγνάδηη κ. Μενδώνη δήλωσε κατηγορηματικά: «Ο Πρωθυπουργός γνώριζε τον Λιγνάδη μόνο ως ηθοποιό. Ας ψάψουν μια φωτογραφία που να δείχνει ότι ο πρωθυπουργός ή εγώ κάναμε προσωπική παρέα μαζί του. Δεν θα βρουν». Απέδωσε δε αυτές τις πληροφορίες σε κατασκευασμένα fake news που εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς. 

Παράλληλα η  κ. Μενδώνη ανακοίνωσε πως σήμερα το πρωί κατέθεσε στον εισαγγελέα υπόμνημα - αναφορά με την οποία θέτει στην διάθεσή του το σύνολο των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ αλλά και τον εαυτό της σε περίπτωση που χρειαστεί να καταθέσει ως μάρτυρας. 

«Βιώνουμε την κατάλυση των θεσμών του Πολιτισμού. Η σεξουαλική βία, ειδικά δε όταν συνδέεται με παιδιά είναι μια φρικιαστική υπόθεση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τιμωρηθούν άμεσα οι θύτες από την Δικαιοσύνη. Ενθαρρύνουμε τα θύματα να μιλήσουν ανοιχτά» τόνισε.

«Το υπουργείο Πολιτισμού θα φροντίσει να ανανεωθεί το νομικό πλαίσιο που σχετίζεται με τέτοιου είδους περιστατικά όπου χρειαστεί προκειμένου να μην υπάρξει άλλο θύμα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας, που συντάσσεται αυτήν την περίοδο, θα πρέπει να εφαρμοστεί και στις εποπτευόμενες σχολές του ΥΠΠΟΑ.

Παράλληλα είπε ότι από δω και στο εξής οι διευθυντές όλων των φορέων θα προκύπτουν μέσα από ανοιχτή διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

Δείτε το βίντεο

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω