Ο προγραμματισμός της επόμενης ΔΕΘ εν μέσω κορωνοϊού – Τι λέει στο ΡΘ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ – HELEXPO

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 19.2.2021 | 12:11 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο προγραμματισμός της επόμενης ΔΕΘ εν μέσω κορωνοϊού – Τι λέει στο ΡΘ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ – HELEXPO

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για την επόμενη ΔΕΘ και τον προγραμματισμό που γίνεται εν μέσω κορωνοϊού μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα ΔΕΘ – HELEXPO.

«Ελπίζουμε να πάμε σε μια σχετική κανονικότητα να ξεκινήσουμε με την 85η την περσινή που την μεταφέραμε για φέτος και να ξεκινήσει η σεζόν από τον Σεπτέμβριο, ώστε να μπορούεμ να διοργανώσουμε και τις εκθέσεις και τα συνέδρια. Ο κλάδος έχει μεγάλη ζημιά. Η ζημιά σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπερνά τα 200 δις» τόνισε ο κ. Ποζρικίδης.

Αναφορικά με τα ψηφιακά γεγονότα που θα φιλοξενηθούν στην έκθεση, ο κ. Ποζρικίδης είπε πως «τα ψηφιακά γεγονότα θα γίνουν, μπήκαν στη ζωή μας και μπήκαν λίγο βίαια νομίζω. Θα παίξουν ρόλο αλλά θα είναι συμπληρωματικός. Πλέον πιστεύω θα έχουμε και υβριδικά γεγονότα και ψηφιακές υπηρεσίες διευκόλυνσης για επισκέπτες και εκθέτες».

Μετά την ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου ο κ. Ποζρικίδης είπε πως προγραμματίζονται τα εξής: «Ξεκινάμε 11 Σεπτεμβρίου με την ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα την Γαλλία, τέλος Σεπτεμβρίου έχουμε μετακινήσει την  Ζωοτεχνία, μετά έχουμε την Beyond Που θα είναι το πρώτο λανσάρισμα της αφορά το μέλλον ουσιαστικά, μετά την Κόσμημα, Philoxenia, Hotelia και Art Thessaloniki μαζί με την Έκθεση Βιβλίου».

«Νομίζω οι ελπίδα τώρα είναι οι εμβολιασμοί, να υπάρξει ανοσία και να μπορέσουμε να πάμε σε μια κανονικότητα έστω το 2022», πρόσθεσε.

Σχετικά με την ανάπλαση είπε πως «πάει πολύ καλά είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος έχει εγκριθεί το πρόγραμμα το αρχιτεκτονικό. Από πρώτη Μαρτίου ξεκινάει η περίοδος σχεδιασμού με στόχος αρχές Ιουλίου να έχουμε παραλάβει τις προτάσεις και να έχουμε και το πρώτο βραβείο».

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω