Ανδ. Λοβέρδος στο ΡΘ: Ο τόπος έχει ανάγκη από δημιουργική αντιπολίτευση όχι από κορώνες (audio)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 19.2.2021 | 10:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ανδ. Λοβέρδος στο ΡΘ: Ο τόπος έχει ανάγκη από δημιουργική αντιπολίτευση όχι από κορώνες (audio)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Σάκη Μόσχη μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του «Απόπειρα Δολοφονίας» στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Λοβέρδος είχε κάνει πριν λίγο καιρό γνωστή την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής. Σε αυτό το πλαίσιο, ερωτηθείς για τις εκλογές είπε πως «να σας πω ότι η δημοσιονομική χαλάρωση από την Ε.Ε δεν θα αφορά μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2022 αλλά όλο το έτος. Συνεπώς όλο το έτος η κυβέρνηση θα έχει χρήματα για τις ανάγκες μιας κοινωνίας που θα έχει προβλήματα. Άρα γιατί να βιαστεί κανείς να κάνει εκλογές. Αυτό το λέω εγώ. Η ανάγκη πάντως να πάμε γρηγορότερα είναι σαφής».

«Ξέρουμε ότι στις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει δύο γύρους δεν θα μείνει στην απλή αναλογική, θα κάνει δεύτερο γύρο και εκεί κινδυνεύει το κόμμα μου να μπει στη Βουλή ως ένα από τα τελευταία κόμματα, να γυρίσει στην γαλαρία της Βουλής. Το χτύπημα αυτό θα είναι θανάσιμο η πληγή αυτή δεν θα επουλώνεται. Γι’ αυτό όσοι καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει βάλαμε στόχο να απαγκιστρωθούμε από αυτά τα ποσοστά του 5%,6%,7%», τόνισε.

«Ο τόπος έχει ανάγκη από μια δημιουργική αντιπολίτευση. Η δημιουργική αντιπολίτευση  δεν είναι σύμβουλος της κυβέρνησης, ούτε Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ούτε μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, ούτε αντιπολίτευση που δεν θα καταλαβαίνεις αν ο Λοβέρδος είναι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ είναι κάτι. Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι μια θεσμική αντιπολίτευση δεν έχει ανάγκη από κορώνες. Γι’ αυτό σαλπίζω το στόχο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και πάλι δύναμη εξουσίας» σημείωσε.

 

Ακούστε την συνέντευξη 

Η παρουσίαση του βιβλίου θα μεταδοθεί αυτήν τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στις 18:00, απευθείας από τις ιστοσελίδες www.loverdos.gr & www.indiktos.gr και από Facebook live (Andreas Loverdos) και Facebook live (ΕκδόσειςΊνδικτος)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω