Καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΡΘ: Απαράδεκτο να μην εμβολιάζονται οι υγειονομικοί - Το σύστημα να τους υποχρεώσει με διάφορους τρόπους

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 18.2.2021 | 10:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΡΘ: Απαράδεκτο να μην εμβολιάζονται οι υγειονομικοί - Το σύστημα να τους υποχρεώσει με διάφορους τρόπους

THESSNEWS-DESK

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Χρήστο Νικολαϊδη μίλησε ο  Ιωάννης Κιουμής, Καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας Διευθυντής της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας ΑΠΘ, Γ.Ν.Θ.Γ. Παπανικολάου.

«Η εφημερία πέρασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η κίνηση είναι σχετικά αυξημένη αλλά δεν συγκρίνεται με τον εφιάλτη του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου. Είναι αυξημένα τα περιστατικά αλλά δεν εξαντλούν τις εφεδρείες μας αυτό είναι το σημαντικό» είπε αρχικά ο κ. Κιουμής.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις σημείωσε πως «το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη εντοπίζεται κυρίως με την αφρικανική μετάλλαξη που ελπίζω να υπάρχει ένας έλεγχος και μας απασχολεί η διασπορά των μεταλλάξεων που έχουν την μεγαλύτερη ευκολία της διάδοσης. Όταν υπάρχει στέλεχος που μεταδίδεται ευκολότερα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αντικαταστήσει το προηγούμενο. Θα μπορούσε να είναι μια απάντηση ο εμβολιασμός αν προχωρούσε με γρηγορότερους ρυθμούς».

«Το τρίτο κύμα έχω την εντύπωση ότι έχουμε μπει και προχωράμε. Αν δεν υπάρξει μεταβολή θα είναι πιστεύω ηπιότερο και διαχειρίσιμο».

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών είπε πως «η εικόνα η αρχική δεν ήταν καλή όμως φαίνεται πως υπάρχει μεταστροφή στους χώρους της υγείας. Στην πρώτη κλήση δεν ανταποκρίθηκαν αλλά τώρα δείχνουν την διάθεση. Για εμένα είναι απαράδεκτο να μην εμβολιάζονται οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας».
Μάλιστα είπε πως «θα πρέπει το σύστημα να περιφρουρήσει το κοινό συμφέρον υποχρεώνοντας με διάφορους τρόπους τους εργαζόμενους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό».

Πρότεινε έναν τρόπο μέσω της αξιολόγησης. «Οι εργαζόμενοι αξιολογούνται με βάση τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Μέσα σε αυτά θα πρέπει αν μπει η αξιολόγηση που να δείχνει αυτού του είδους η υπευθυνότητα ορισμένων που δεν έχουν λόγους να αποφύγουν τον εμβολιασμό και δεν εμβολιάζονται, είναι πολύ χαμηλή και να βαθμολογηθεί με χαμηλό βαθμό».

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω