Κυρ. Μητσοτάκης: Από τον Απρίλιο θα είμαστε καλύτερα - Tώρα πρέπει να προλάβουμε τον κίνδυνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 9.2.2021 | 19:53 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κυρ. Μητσοτάκης: Από τον Απρίλιο θα είμαστε καλύτερα - Tώρα πρέπει να προλάβουμε τον κίνδυνο

THESSNEWS-DESK

Νέο αυστηρό lockdown στην Αττική ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός ενώ προανήγγειλε μέτρα αρκοντεόν για το επόμενο δίμηνο

"Στόχος, είναι να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό. Και η τακτική αυτή έφερε αποτέλεσμα στο τελευταίο «απαγορευτικό» του Ιανουαρίου" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά. 

"Σήμερα είμαι περισσότερο παρά ποτέ πεπεισμένος ότι έχει αρχίσει να γράφεται ο επίλογος αυτής της πρωτοφανούς περιπέτειας" υπογράμμισε. 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε πως  ο κίνδυνος επανεμφανίζεται."Όχι με τη μορφή των χιλιάδων αρρώστων και των θανάτων, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά με δύο δεδομένα που μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Αφενός, την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική όπου σταδιακά γεμίζουν οι δομές υγείας. Και, αφετέρου, τις μεταλλάξεις του ιού που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του" πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

"Θα μπορούσαμε να περιμένουμε ακόμη κάποιες μέρες, αλλά το καμπανάκι είναι ηχηρό και έχουμε μάθει να λειτουργούμε ώστε να προλαμβάνουμε και να μην ακολουθούμε το πρόβλημα, για να σώζουμε ζωές. Γιατί προϋπόθεση για την πρόοδο της Ελλάδας είναι οι υγιείς Έλληνες. Όλοι εμείς, που πρέπει, τώρα, να αμυνθούμε στην ύστατη επίθεση του ιού πριν από την οριστική νίκη του εμβολιασμού. Γιατί είναι σίγουρο ότι αύριο θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος αν σήμερα υπερβούμε τα τελευταία εμπόδια χωρίς απώλειες. Γνωρίζουμε ότι από τον Απρίλιο θα είμαστε πολύ καλύτερα. Όμως, τώρα πρέπει να προλάβουμε τον κίνδυνο!"

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω