«Τον είχα σαν πατέρα μου και εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος του» λέει η Σοφία Μπεκατώρου στην κατάθεσή της

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 24.1.2021 | 11:05 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Τον είχα σαν πατέρα μου και εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος του» λέει η Σοφία Μπεκατώρου στην κατάθεσή της

THESSNEWS-DESK

Η εφημερίδα Real News  δημοσιεύει πρώτη φορά απόσπασμα από την κατάθεση που έδωσε η Σοφίας Μπεκατώρου για την αποκάλυψη που έκανε για σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε το 1998 από Παράγοντα της Ομοσπονδίας.

«Μου πρότεινε να ανέβω στο δωμάτιο του, εγώ αρνήθηκα και στη συνέχεια προσπάθησε να με πείσει με κολακευτικά σχόλια, λέγοντας ότι δεν θα γίνει τίποτα. Στο δωμάτιο έγινε πιο φορτικός, με αποκορύφωμα τη σεξουαλική αποπλάνηση. Δυστυχώς, δεν αντιστάθηκα, διότι ένιωθα ότι είναι κάποιος που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μου και το όνειρό μου, που μόλις είχε πραγματοποιηθεί κερδίζοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Σίδνεϋ, ενώ ήλπιζα ότι θα σταματήσει από μόνος του» σημείωσε χαρακτηριστικά η Ολυμπιονίκης.

«Επέστρεψα στο δωμάτιο μου, ήμουν αηδιασμένη και εντελώς ανήμπορη. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί και αναρωτιόμουν πως ένας άνθρωπος που τον είχα σαν πατέρα μου εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος του κατά αυτό τον τρόπο» συμπληρώνει η Σοφία Μπεκατώρου.

«Δεν ανέφερα τίποτα σε κανένα μέλος της ομάδας από ντροπή, νιώθοντας ένοχη που δεν είχα αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα το ανέφερα στον σύντροφο μου, ο οποίος ήθελε να του επιτεθεί και να του ζητήσει τον λόγο, ωστόσο του ζήτησα να μην αντιδράσει, γιατί στην ομοσπονδία δεν άφηναν σε κανέναν το περιθώριο να εξελιχθεί αν δεν ήταν συμβατός με την πολιτική τους. Ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θεσμική θέση στην ομοσπονδία και, επειδή θα ήθελα να προστατέψω και άλλες κοπέλες, αποφάσισα να καταγγείλω το συμβάν έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων λέω»

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω