ΕΝΙΘ: Καταγγέλλουμε τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις που δέχθηκαν οι φοιτητές

THESSCITY 22.1.2021 | 17:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΕΝΙΘ: Καταγγέλλουμε τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις που δέχθηκαν οι φοιτητές

THESSNEWS-DESK

Την αναίτια καταστολή, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις που δέχθηκαν οι  φοιτητές στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της κινητοποίηση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσσαλονίκης.

"Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! Αγωνίζονται για να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να ανοίξουν οι σχολές τους, ώστε να μην περάσει το νέο αίσχος που αποκαλείται νομοσχέδιο, ώστε τα ΜΑΤ να μην πατήσουν το πόδι τους στα πανεπιστήμια" τονίζει αρχικά στην ανακοίνωσή της η ΕΝΙΘ.

"Η σημερινή κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων και των υπόλοιπων μαζικών φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας, από κοινού με εργαζομένους, σωματεία και συλλογικότητες, έσπασε στην πράξη την αστυνομοκρατία και την καταστολή. Τόσο σε Αθήνα όσο και Θεσσαλονίκη οι πορείες ήταν πολύ μαζικές, με πλήθος κόσμου να διαδηλώνει στο πεδίο του δρόμου ενάντια στο νομοσχέδιο της ΝΔ" προσθέτει και καταλήγει:

"Καταγγέλλουμε την αναίτια καταστολή, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις που δέχθηκαν οι  φοιτητές στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους φοιτητές ως εγκληματίες τόσο στις σχολές όσο και στο πεδίο του δρόμου. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι στο στόχαστρο της έχουν όποιον σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί τα αυτονόητα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

• ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ"

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω