Π.Αρκουμανέας: 26 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 22.1.2021 | 15:32 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Π.Αρκουμανέας: 26 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους

THESSNEWS-DESK

Για τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους στη χώρα μας μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως στην Ελλάδα εντοπίστηκαν 26 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους αλλά τα περισσότερα ήταν στις εισόδους της χώρας και έχουν απομονωθεί σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση στα επιδημιολογικά στοιχειά».

Παράλληλα ερωτήθηκε για τις υφασμάτινες μάσκες, με αφορμή και την εξέλιξη στη Γαλλία -όπου η κυβέρνηση συνιστά χειρουργικές μάσκες- και διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει καμία οδηγία για απόσυρσή τους» και οι πολίτες μπορούν να τις χρησιμοποιούν.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συγκάλεσε σύσκεψη για το ζήτημα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι «δημιουργείται ένα πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης των μεταλλάξεων».

Ση σύσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σημειώνεται ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού βρίσκονται στο μικροσκόπιο των επιστημόνων τον τελευταίο μήνα, υπό τον φόβο ενδεχόμενων επιπτώσεών τους στη μάχη κατά της COVID-19 μέσω του εμβολιασμού.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω