Εμβόλιο: Τί ισχύει για τα ραντεβού - Διευκρινίσεις από τον Μ. Θεμιστοκλέους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.1.2021 | 19:21 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Εμβόλιο: Τί ισχύει για τα ραντεβού - Διευκρινίσεις από τον Μ. Θεμιστοκλέους

THESSNEWS-DESK

Διευκρινήσεις σχετικά με τα ραντεβού των εμβολιαστών έδωσε σήμερα ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αναλυτικά όλα ίσα ισχύουν για τα ραντεβού:


- Για να ισχύσει ένα ραντεβού πρέπει ο πολίτης, που είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, να απαντήσει με sms.

- Ο πολίτης δε χάνει τη σειρά του και μπορεί να κλείσει ραντεβού εκ νέου μέσω της πλατφόρμας ή σε κάποιο φαρμακείο.

- Αν δεν εμφανίζει στην πλατφόρμα την περιοχή που προτιμάμε, αλλάζουμε τον ταχυδρομικό κώδικα και επιλέγουμε το εμβολιαστικό κέντρο που επιθυμούμε.

- Αλλαγή ραντεβού θα μπορεί να γίνεται μόνο έως και 72 ώρες πριν, για να μη χαθεί ο προγραμματισμός.

- Αν δεν προσέλθει ο πολίτης στο ραντεβού του θα μπορεί να ξανακλείσει μετά από 1 μήνα. Αυτό γίνεται για να μειωθούν οι πιθανότητες να χαθούν οι δόσεις.

Όπως επεσήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης με τις λιγότερες χαμένες δόσεις. Για να αντιμετωπιστεί, όμως, ριζικά το θέμα της απώλειας δόσεων, αποφασίστηκε η δημιουργία μηχανισμού, έτσι ώστε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας να μεταβαίνουν άμεσα στα εμβολιαστικά κέντρα. Σύνθημα, «καμία δόση χαμένη».

Τέλος, είπε πως εντός του Ιανουαρίου θα παραδοθούν εμβόλια σε όλα τα νησιά. Παράλληλα, ως πρόσθετο μέτρο στα νησιά με κάτω από 1000 μόνιμους κατοίκους, οι κάτοικοι θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι την ίδια χρονική στιγμή και όχι μόνο όσοι ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω