Νίκος Κακλαμανάκης: Ομερτά και βία μέσα στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας - Απειλούσαν παιδιά...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ 17.1.2021 | 12:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Νίκος Κακλαμανάκης: Ομερτά και βία μέσα στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας - Απειλούσαν παιδιά...

THESSNEWS-DESK

Για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου μίλησε στην στην εκπομπή του Open TV, "Έλα Χαμογέλα", ο Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης.

"Τη Σοφία την Μπεκατώρου τη γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, δεν είναι απλά μια κορυφαία αθλήτρια που τολμά και νικά στο νερό. Αποδεικνύει ότι μπορεί και στη θάλασσα να είναι κορυφαία γιατί τολμά να λέει την αλήθεια της.

Η οποία αλήθεια δυστυχώς για εμένα μετά τα όσα είχα πει στη Βουλή, όπου ήλπιζα ότι θα ήταν απλά αρχή και για τη Σοφία αλλά και για άλλους αθλητές να μιλήσουν για τι συμβαίνει στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, δυστυχώς δικαιώνομαι" τόνισε ο Ολυμπιονίκης.

 

"Έχει πολλή ομερτά και βία μέσα στο ΔΣ της ΕΙΟ"

"Από τα 19 λέω πως η Ομοσπονδία η συγκεκριμένη είναι κράτος εν κράτει. Τριάντα τρία χρόνια μετά, αφού με έχει καλέσει η πατρίδα μου, και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης στη Βουλή να μιλήσω αλλά και καταγγέλλει η Μπεκατώρου όσα σοβαρά έχει καταγγείλει, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο το πρόβλημα, εγώ αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι εμείς οι αθλητές λέμε ένα "όχι", "όχι" στην κατάχρηση εξουσίας, "όχι" στη χρήση βίας και κυρίως "όχι" στην κουλτούρα του βιασμού της σιωπής...


Αυτή η ομερτά, η τόσο επικίνδυνη ομερτά. Έχει πολλή ομερτά και βία μέσα στο ΔΣ της ΕΙΟ... Δεν φθάνει να μην αδικούμε, οφείλουμε να μην αφήνουμε άλλους να αδικούν. Αυτή είναι η πραγματική έννοια της Δικαιοσύνης για εμένα. Λυπάμαι για όλη αυτήν την εξέλιξη αλλά πρέπει στο τόσο σκοτάδι που έχουμε βιώσει τόσα χρόνια να απαντήσουμε με φως. Και φως μεγαλύτερο από την αλήθεια και τη δική μας βιωματική εμπειρία δεν υπάρχει" επεσήμανε ο Ολυμπιονίκης που εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στην επίσης Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

 

"Ο μεγαλύτερος βιασμός που γίνεται, δεν είναι του σώματος αλλά της ψυχής"

Παράλληλα, ο Νίκος Κακλαμανάκης ανέφερε σχετικά με το αν είχε υποπέσει στην αντίληψή του αντίστοιχο σκηνικό σημείωσε: "Είχα ακούσει δεξιά και αριστερά κάποια πράγματα, όχι, όμως, τόσο συγκεκριμένα. Όμως, ο μεγαλύτερος βιασμός που γίνεται, δεν είναι του σώματος αλλά της ψυχής και πολλά παιδιά τους έχουν δολοφονήσει το όνειρό τους γιατί απλά τα έχουν δυσκολέψει σε τέτοιο βαθμό, τα έχουν απειλήσει, ώστε να μην μπορούν να συνεχίσουν" υπογράμμισε.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω