«Καμπανάκι» από τον Κικίλια: Στα 46 έτη έπεσε η μέση ηλικία των κρουσμάτων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.1.2021 | 18:32 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Καμπανάκι» από τον Κικίλια: Στα 46 έτη έπεσε η μέση ηλικία των κρουσμάτων

THESSNEWS-DESK

Τον κώδωνα του κινδύνου για την μείωση του μέσου όρου ηλικίας στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, έκρουσε στη σημερινή ενημέρωση ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς όπως τόνισε η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 46 έτη.

"Εδώ και 15 μέρες, έχουμε αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ηλικιακές ομάδες από 35 έως 54 έτη. Είναι στοιχεία που μας προβληματίζουν" ανέφερε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη τήρησης των κανόνων ασφαλείας.

"Η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ μειώνεται, όχι ικανοποιητικά, αλλά μειώνεται, παραμένει καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ της χώρας" είπε ο υπουργός.

"Ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανέρχεται στα 657 επιβεβαιωμένα κρούσματα ημερησίως" πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

"Η χώρα μας  κάνει πολύ μεγάλη να επανέλθει σε μερική κανονικότητα" σημείωσε, ευχαριστώντας το υγειονομικό προσωπικό αλλά και τους πολίτες, ζητώντας υπομονή και αντοχή. 

"Προσπαθούμε να έχουμε το μέγιστο δυνατό αριθμό τεστ. Ξεκινήσαμε 800 τεστ στην έναρξη της πανδημίας φτάσαμε σε ρεκόρ 41.000 τεστ" διευκρίνισε ο Βασίλης Κικίλιας. 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω