Προ των πυλών η κακοκαιρία «Λέανδρος»: Σε ετοιμότητα δήμος Θεσσαλονίκης και Περιφέρεια - Τι λένε στο ΡΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 13.1.2021 | 13:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Προ των πυλών η κακοκαιρία «Λέανδρος»: Σε ετοιμότητα δήμος Θεσσαλονίκης και Περιφέρεια - Τι λένε στο ΡΘ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προ των πυλών είναι η ψυχρή εισβολή με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες. Η νέα κακοκαιρία ονομάστηκε «Λέανδρος» και ξεκινά από το βράδυ της Τετάρτης.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας εξηγεί πως είναι ένα κύμα ψύχους με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως το Σαββατοκύριακο με χιόνια και φαινόμενα κυρίως από το βράδυ της Πέμπτης στη Μακεδονία, τη Θράκη αλλά και σε πεδινές περιοχές.

«Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένεται ασθενείς χιονόπτωση τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης προς την Παρασκευή ένα επόμενο κύμα περιμένουμε το Σάββατο με χιονοπτώσεις και φαινόμενα. Στις ηπειρωτικές περιοχές θα έχουμε και χιονοπτώσεις εντονότερες θα είναι θα επικρατήσουν όμως χαμηλές θερμοκρασίες και στην περιοχή Θεσσαλονίκης. Στα γύρω ορεινά θα πέσει στους -5 με  -6 βαθμούς. Στο πολεοδομικό συγκρότημα περιμένουμε ελάχιστες στους -3 με -4 κι η μέγιστη δεν θα ξεπερνάει τους 2 βαθμούς στη διάρκεια της ημέρας», είπε ο κ. Σιούτας.

 

«Είμαστε πανέτοιμοι»

Από την μεριά του μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Μωυσίδης, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, τόνισε πως «εμείς είμαστε πανέτοιμοι. Έχουμε 900 τόνους αλατιού στις αποθήκες. Έχουμε 5.000 τσουβαλάκια τα οποία έχουμε διαθέσει ήδη σε νοσοκομεία και σχολεία που διαθέτουμε τώρα».

«Αν χρειαστεί θα πάμε και στην Άνω Πόλη και στην Τριανδρία σε σημεία που πιάνει συνήθως περισσότερο το χιόνι», σημείωσε.


O προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τόνισε πως «έχουμε ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε 100 μηχανήματα σε όλα τα κέντρα αποχιονισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες τα οποία θα απασχοληθούν από αύριο εφόσον χρειαστεί. Περίπου 15.000 τόνους άλατος έχουμε στις αποθήκες σε διάφορα σημεία στην κεντρική Μακεδονία. Οι ετοιμασίες έχουμε φτάσει πλέον στο 95%, προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται, έχουν ελεγχθεί τα μηχανήματα απλά οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν τις αλυσίδες από αύριο».

«Οι θερμοκρασίες θα πέσουν αρκετά. Όσοι κινούνται σε ορεινά δίκτυα ή βραδινές ώρες με προσοχή, χαμηλές ταχύτητες και τις αλυσίδες στο όχημά μας. Όλα τα δίκτυα που έχει περιφέρεια δρόμοι που πηγαίνουν στα νοσοκομεία οι μεγάλες οδοί που πηγαίνουν προς το αεροδρόμιο, δίνουμε βαρύτητα στα δίκτυα προς τα νοσοκομεία και μετά αν έχουμε την δυνατότητα βοηθάμε και μέσα στην πόλη και σε δημάρχους που χρειάζονται βοήθεια και ζητάνε συνδρομή.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω