Β. Κικίλιας: Συγκίνηση για τους υγειονομικούς – «Έχω δεθεί άρρηκτα» (VIDEO)

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 13.1.2021 | 09:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Β. Κικίλιας: Συγκίνηση για τους υγειονομικούς – «Έχω δεθεί άρρηκτα» (VIDEO)

THESSNEWS-DESK

Γεμάτος συγκίνηση ο υπουργός Υγείας μίλησε για την προσπάθεια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού να σώσουν ζωές στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Special Report, ο Βασίλης Κικίλιας δάκρυσε λέγοντας πως «έχω δεθεί άρρηκτα με τις νοσοκόμες, τους νοσηλευτές, τους τραπεζοκόμους, τους γιατρούς...».

«Έστω και ένας γιατρός ή μια νοσηλεύτρια να φύγει, μας θλίβει. Πάνω απ' όλα η ανθρώπινη ζωή. Πάνω από 75-80% των γιατρών μας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν. Το ποσοστό στους νοσηλευτές είναι πιο χαμηλό, πάνω από 50%, αλλά αυξάνεται. Ενδεχομένως να υπάρξει και δεύτερο κύμα εμβολιασμού στο νοσηλευτικό προσωπικό», τόνισε.

Αναφορικά με τα εμβόλια σημείωσε πως «έχουμε αρκετά εμβόλια με βάση τις ενέργειες της ΕΕ και θα έχουμε περισσότερα τους μήνες που θα έρθουν.

Η προμήθεια γίνεται με αυτόν τον ρυθμό και μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε προτεραιοποίηση. Από τις 20 Ιανουαρίου περνάμε στον γενικό πληθυσμό και στους άνω των 85».

«Οι προτάσεις δεν είναι κακό, αλλά να είναι ρεαλιστικά εφαρμόσιμες και να έχουν καλές προθέσεις. Να μας πει η αντιπολίτευση τι θα συνέβαινε αν δεν ήμασταν στην ΕΕ, που έτσι θα πάρουμε 25 εκατ. εμβόλια.

Μέχρι τον Μάρτη θα έχουμε 1,3 εμβόλια της Pfizer και 300-330 χιλιάδες της Moderna. Ευελπιστούμε τις επόμενες εβδομάδες να εγκριθούν και τα άλλα εμβόλια και να δούμε τι θα γίνει με της Astrazeneca. Αρχές Φλεβάρη ίσως εγκριθεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson» είπε.

 

Δείτε το βίντεο

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω