Ερντογάν: Να σταματήσει η Ελλάδα την ένταση

ΚΟΣΜΟΣ 12.1.2021 | 15:57 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ερντογάν: Να σταματήσει η Ελλάδα την ένταση

THESSNEWS-DESK

Σε νέες δηλώσεις όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίασε ομιλία του προς τους πρέσβεις της Ε.Ε. στην Άγκυρα.

"Η Ελλάδα έχει χρησιμοποιήσει μια διεθνή επιλογή όπως η NAVTEX για να αυξήσει τις εντάσεις" φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει τις δραστηριότητες των τελευταίων ετών που αυξάνουν την ένταση, όπως οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου και η παράνομη δράση της στο ζήτημα των νησιών" πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας πως "Απορρίπτουμε τις προσπάθειες εγκλωβισμού της Τουρκίας στις ακτές της με μαξιμαλιστικούς χάρτες που δεν έχουν ισχύ", σύμφωνα με το ehamedya.

"Πρέπει να μετατρέψουμε τον EastMed από έναν τομέα σύγκρουσης σε έναν τομέα συνεργασίας που θα εξυπηρετεί τα μακροχρόνια συμφέροντά μας. Πρόσφατα η ΕΕ δεν είχε αλληλεπίδραση με την τουρκοκυπριακή πλευρά. Πώς μπορεί να παίξει ρόλο στη λύση;" , σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, στον απόηχο της ανακοίνωσης για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με το alarabiya, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης, ότι θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις του με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζει στην ίδια προσέγγιση από το μπλοκ των 27 μελών.

"Είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τις σχέσεις μας", είπε. "Περιμένουμε από τους Ευρωπαίους φίλους μας να δείξουν την ίδια καλή θέληση".

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω