Αλ. Καπάτου στην «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη»: Άγχος, κατάθλιψη και επιβάρυνση στον ψυχισμό των παιδιών από τον εγκλεισμό (audio)

THESS_APP 12.1.2021 | 11:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αλ. Καπάτου στην «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη»: Άγχος, κατάθλιψη και επιβάρυνση στον ψυχισμό των παιδιών από τον εγκλεισμό (audio)

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΙΟΥΛΑΧ || [email protected]

Η ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καπάτου μίλησε στην εκπομπή «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη», το ζωντανό ραδιοφωνικό περιοδικό του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm και την Θεοδώρα Καρακιουλάχ, για την πρώτη μέρα των παιδιών στο σχολείο έπειτα από δύο μήνες και τις επιπτώσεις του εγκλεισμού στον ψυχισμό τους.

 

Η κ. Καπάτου μεταξύ άλλων έκανε λόγο για ένα ευχάριστο γεγονός καθώς «η επιστροφή στο σχολείο συμπεριλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που ονομάζεται ανάπτυξη. Συμπεριλαμβάνει την όσμωση των παιδιών με τους φίλους, το παιχνίδι και την κοινωνικότητα. Ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο».

Για τον εγκλεισμό σημείωσε πως οι μελέτες έχουν δείξει ότι η καραντίνα φέρνει άγχος και κατάθλιψη στα παιδιά και μια επιβάρυνση στον ψυχισμό τους.

Τέλος μίλησε για την σημασία της ρουτίνας για τα παιδιά και πως η επιστροφή στο σχολείο είναι σοβαρός παράγοντας για την ασφάλεια του παιδιού.

 

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής

 

(«Εφαρμογή Θεσσαλονίκη» - Εκπομπή Δευτέρα 11/01)

 

____________

 

"Εφαρμογή Θεσσαλονίκη" - Το ζωντανό ραδιοφωνικό περιοδικό στους 94,5 fm

 

Καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή από τις 15:00-18:00.

 

Σερφάροντας στο κύμα της επικαιρότητας

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω