Ν. Ηλιόπουλος στο ΡΘ για την πανδημία: Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατοπίσει τις ευθύνες της (audio)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 12.1.2021 | 11:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ν. Ηλιόπουλος στο ΡΘ για την πανδημία: Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατοπίσει τις ευθύνες της (audio)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας της χώρας άσκησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Σάκη Μόσχη, Δημήτρη Συρμάτση και Δημήτρη Διαμαντίδη.

«Έχουμε την τέταρτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη και την δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια σε εισοδήματα εργαζομένων αυτό συνέβηκε λόγω επιλογών της κυβέρνησης», τόνισε αρχικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Έκανε λόγο για κακοποίηση των στοιχείων από την μεριά της κυβέρνησης σημειώνοντας πως «ακόμα και στον προϋπολογισμό ο κ. Σταϊκούρας είχε πει τι μας μιλάτε για δαπάνες έχουμε δαπανήσει 24 δισ. το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είχαν δαπανήσει 6,7 δισ. από τα οποία τα 3 ήταν δάνεια. Γιατί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι δάνειο δεν είναι ενίσχυση».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει περιοριστικά μέτρα χωρίς ουσιαστική ενίσχυση. Πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο ρύθμισης των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία.

Το 2020 ήταν μια χρονιά που η ΕΕ έδειξε μεγάλη ευελιξία, η κυβέρνηση την κλότσησε την ευελιξία αρνήθηκε να την χρησιμοποιήσει και έτσι φτάσαμε σε αυτά τα εγκληματικά αποτελέσματα».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση «επέλεξε να μετατρέψει το εμβόλιο σε άλλοθι για να μην ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας. Φωνάζαμε ότι πρέπει να ενισχυθούν ειδικά τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας και να γίνουν επιτάξεις στον ιδιωτικό τομέα. Πραγματικές επιτάξεις δεν έγιναν ποτέ.

Είναι η κυβέρνηση που τον Νοέμβρη έλεγε χωρίς ντροπή ότι θα έχουμε από Γενάρη 2.100.000 εμβόλια και μετά ο ίδιος ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν μίλησε ποτέ για 2 εκατ. εμβόλια. Όταν τελικά ήρθε το εμβόλιο ζήσαμε το πλιάτσικο των κυβερνητικών στελεχών στον εμβολιασμό. Ο ΣΥΡΖΑ θα ζητήσει στοιχεία για το ποιες είναι οι λίστες εμβολισμού».

Παράλληλα ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για καταγγελίες και στοιχεία μέσα από τους χώρους υγείας που δείχνουν πως πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ. «Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει η κυβέρνηση να δώσει ακριβώς τα στοιχεία», τόνισε.

«Η αποστροφή του κ. Κοντοζαμάνη ότι  δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις ΜΕΘ. Έχουμε όσες χρειάζονται και για το ποιος μπαίνει και δεν μπαίνει είναι απόφαση των γιατρών είναι μα αποστροφή η οποία προσπαθεί να μετατοπίσει την ευθύνη στους γιατρούς», υπογράμμισε και σημείωσε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατοπίσει τις ευθύνες της». 

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στην δήλωση Γεωργιάδη για τη Θεσσαλονίκη και το ότι υπήρξαν εισηγήσεις ειδικών που ζήτησαν Lockdown στην πόλη πριν τον Άγιο Δημήτριο λέγοντας πως είναι «ποινικά κολάσιμη η φράση του και για την οποία έχουμε ζητήσει να παρέμβει η δικαιοσύνη»

Τέλος, αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η λύση είναι στο κομμάτι του διαλόγου με την Τουρκία, ο οποίος όμως πρέπει να είναι οριοθετημένος, να συνδυάζει την απειλή κυρώσεων προς την Τουρκία, στον οποίον όμως δεν μπορούμε να συζητάμε για γκρίζες ζώνες ή αποστρατικοποίηση των νησιών».

 

Ακούστε την συνέντευξη 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω