«Εφαρμογή Θεσσαλονίκη»: Ο Σίμος Δανιηλίδης για τα προβλήματα πρόσβασης στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο

THESS_APP 11.1.2021 | 10:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Εφαρμογή Θεσσαλονίκη»: Ο Σίμος Δανιηλίδης για τα προβλήματα πρόσβασης στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο

ΤHESSNEWS-DESK

Σε τροχιά υλοποίησης το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Δήμαρχοι φωνάζουν για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Τι προτείνουν.

 

Το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, προϋπολογισμού150 εκ ευρώ, βασισμένο σε διεθνή πρότυπα, δυναμικότητας 228 κλινών και 33 ΜΕΘ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Γενάρη του 2025.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση φορέων της Θεσσαλονίκης ήταν το νοσοκομείο να γίνει σε μέρος του στρατοπέδου Καρατάσιου λόγω της γειτνίασης με τον Περιφερειακό και της εύκολης πρόσβασης σε αυτό. Τελικώς όμως προτιμήθηκε μια έκταση του υπουργείου Υγείας στην περιοχή του Φιλύρου με τους δημάρχους (Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών και Παύλου Μελά) να σημάνουν συναγερμό για το ελλιπές και προβληματικό οδικό δίκτυο.

Στην εκπομπή «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη», το ραδιοφωνικό περιοδικό του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm, φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα του οδικού δικτύου που είναι ακατάλληλο για να εξυπηρετήσει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο αλλά και στην επιλογή του Φιλύρου.

«Προτιμήθηκε το Φίλυρο διότι η «αυτού εξοχότης», ο «μεγαλειότατος» Πάνος Καμμένος, στύλωσε τα πόδια του και δεν έβαζε υπογραφή για το Καρατάσιου. Και επειδή κινδύνευε να χαθεί η δωρεά εξαιτίας του πείσματος ή κατά άλλους του εκβιασμού που έκανε ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, επιλέχθηκε αυτό το οικόπεδο» σχολίασε με νόημα.

Τόνισε ότι δεν έχει προσχεδιαστεί κάποιο νέο οδικό δίκτυο αναφέροντας τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την εποχή της προηγούμενης κυβέρνησης. Τελικά όπως ανέφερε το τωρινό υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε να προχωρήσει σε μελέτες για την εξομάλυνση της ασφάλτου.

Τέλος ο κ. Δανιηλίδης παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις των δημάρχων επισημαίνοντας ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα καθώς δεν θα είναι έτοιμο το οδικό δίκτυο τον Γενάρη του 2025 που θα παραδοθεί το νοσοκομείο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο υπουργείο Υγείας.

 

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω