Κραυγή αγωνίας από τους ιδιώτες πνευμονολόγους: Δεν υπάρχουμε στο εμβολιαστικό πλάνο της κυβέρνησης

ΥΓΕΙΑ 11.1.2021 | 07:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κραυγή αγωνίας από τους ιδιώτες πνευμονολόγους: Δεν υπάρχουμε στο εμβολιαστικό πλάνο της κυβέρνησης

THESSNEWS-DESK

Η Ένωση Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας (ΕΝΘΕ) έχει στείλει ήδη επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια στην οποία ζητά οι ιδιώτες ιατροί Πνευμονολόγοι, ανεξαρτήτου ηλικίας ,να συμπεριληφθούν στη χρονική προτεραιότητα των εμβολιασμών.

 

«Οι ιδιώτες πνευμονολόγοι, ήταν οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας , στη μάχη που δίνει με τον κορονοϊό. Η ΕΝΘΕ, και όχι μόνο, «ενεργοποιώντας» τα μέλη της σε ολόκληρη τη χώρα, έβαλε πλάτη στην προσπάθεια αυτή. Άλλωστε εδώ και 10 μήνες οι πνευμονολόγοι της, μάχονται στην πρώτη γραμμή και μάλιστα, παντού» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Ωστόσο μετά λύπης της διαπίστωσε ότι, δε βρίσκονται πουθενά  στο εμβολιαστικό πλάνο της κυβέρνησης.

Για το λόγο αυτό απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια στην οποία ζητά οι ιδιώτες ιατροί Πνευμονολόγοι, ανεξαρτήτου ηλικίας ,να συμπεριληφθούν στη χρονική προτεραιότητα των εμβολιασμών.

Άλλωστε ας μη ξεχνάμε πως η ειδικότητα του πνευμονολόγου είναι αυτή που, κυριολεκτικά δίνει ανάσα σε όσους δοκιμάζονται από τον κορονοϊό.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω