Χαλκιδική: Απροστάτευτη από τις πλημμύρες η Τορώνη;

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 2.12.2020 | 21:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χαλκιδική: Απροστάτευτη από τις πλημμύρες η Τορώνη;

ΤHESSNEWS-DESK

Ερώτηση προς τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο κατέθεσε η παράταξη Κοιτάμε Μπροστά, σχετικά με τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που είναι απαραίτητο να γίνουν στην Τορώνη Σιθωνίας, καθώς έγινε δέκτης των έντονων ανησυχιών των κατοίκων για τις εξαγγελίες που έγιναν πριν δύο χρόνια από τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη.

«Οι κάτοικοι φοβούνται ότι σε ενδεχόμενο περιστατικό έντονης βροχόπτωσης θα ξαναζήσουν καταστάσεις ανάλογες του 2017 και 2018, όταν η Τορώνη και το Πόρτο Κουφό μετατράπηκαν σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα, με μεγάλες ζημιές για οικίες και επιχειρήσεις» αναφέρει η περιφερειακή παράταξη.

 

 

Η ερώτηση

Σύμφωνα με καταγγελίες μελών της παράταξής μας από τη Χαλκιδική, οι δύο χείμαρροι της Τορώνης χρειάζονται καθαρισμό, γιατί έχουν να καθαριστούν τρία χρόνια και υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας στην πρώτη δυνατή νεροποντή και πρόκλησης ζημιών σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Ανάγκη καθαρισμού υπάρχει και για τον χείμαρρο του Πόρτο Κουφό. Εδώ υπάρχει φόβος ότι σε τυχόν πλημμυρικό φαινόμενο, η γέφυρα που υπάρχει εκεί θα λειτουργήσει ως εμπόδιο και φράχτης για τα νερά. Σε επίσκεψή του στην περιοχή, προ διετίας, ο κ. Περιφερειάρχης υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν δραστικά μέτρα εντός του 2018, μεταξύ των οποίων και η αύξηση των διατομών της γέφυρας, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία παρέμβαση.

Οι κάτοικοι φοβούνται ότι θα ξαναζήσουν καταστάσεις ανάλογες του 2017 και 2018, όταν η Τορώνη και το Πόρτο Κουφό μετατράπηκαν σε μιαν απέραντη λιμνοθάλασσα με ανυπολόγιστες ζημιές!

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε:

  1. Τι μέτρα περιλαμβάνει ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός της Περιφέρειας για την περιοχή της Τορώνης και με τι χρονοδιάγραμμα; 

  2. Γιατί δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα τα μέτρα που εξήγγειλε προ διετίας ο κ. Περιφερειάρχης;

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω